BARANI PARLAMENTARNE IZBORE SHVATILI VEOMA OZBILJNO: Više od 61 posto građana glasalo do 16 časova

B.Dabić

30. 08. 2020. u 16:49

U BARU je upisano 39.376 birača, a jutros u 7 sati je otvoreno svih 75 biračkih mesta.

БАРАНИ ПАРЛАМЕНТАРНЕ ИЗБОРЕ СХВАТИЛИ ВЕОМА ОЗБИЉНО: Више од 61 посто грађана гласало до 16 часова

Foto: B. Dabić

U izbornoj trci za poslanike (81 mandat) učestvuje 11 lista, odnosno šest koalicija i pet partija.

Predsednik Opštinske izborne komisije Dragan Simović kaže da je u Baru do 16 časova glasalo 61,2 % od ukupnog broja upisanih u birački spisak. Do 13 sati glasalo je 54,8%  što je značajno više nego na prethodnim izborima. Poslednji presek o izlaznosti je u 19 časova, a zatvaranje biračkih mesta je u 20 sati .

Foto: B. Dabić

- Nadam se da će izborni dan proteći mirno, bez problema, rekao je Simović dodajući da pisanih primedbi nije bilo do 16 sati.

U Baru je glasala predsednica SDP i nosilac liste te partije “Jak SDP – Jaka Crna Gora” Draginja Vuksanović Stanković, na biračkom mestu broj 1, Domu kulture, u 11 časova.

Foto: B. Dabić

Draginja Vuksanović Stanković

Vuksanović Stanković je pozvala sve građanke i građane Crne Gore da iskoriste svoje biračko pravo i da glasaju za one koji će ojačati i osnažiti Crnu Goru, "za bolji, pravedniji i prostojniji život svih nas".

- Očekujem da ćemo nakon izbora svi graditi bolju i lepšu Crnu Goru i pristojno i dobro živeti, kazala je Vuksanović Stanković.

Kandidat za poslanika DF Dejan Đurović je istakao da su, sudeći po jutarnjim gužvama na biračkim mestima, građani su ovogodišnje parlamentarne izbore očigledno shvatili vrlo ozbiljno.

Foto: B. Dabić

Dejan Đurović

- Očekujem veliku izlaznost, jer su izbori vrlo interesantni, nisu uobičajeni. Kao što vidite, i Mitropolit Amfilohije je glasao jutros pre 7.30 sati, pa očekujem i da oni mlađi izađu i obave svoju građansku dužnost. Nismo zemlja, kao neke, u kojima je glasanje obavezno, ali ja želim i molim sve građane da izađu u što većem broju i da glasaju, kazao je Đurović, dodavšši da želi i da izborni dan protekne vrlo mirno.

- To ne samo da želim, nego i pozivam i vlast, predstavnike vlasti, da ništa ne urade danas što bi mir građana Crne Gore doveo u pitanje. Prema tome, neka pobedi onaj koji bude imao više glasova, samo mirno, bez ikakvih pritisaka i bez ikakvih dešavanja nakon samih izbornih rezultata. Izborni rezultati će biti odraz volje građana, nadam se da smo stali sa tom pričom oko uvoznih glasača, pritisaka, glasanja sa hemijskim sa nekim kamerama, očekujem da Crna Gora jedanput donese jedne korektne i poštene izbore - naveo je Đurović.

Predsednik opštine Bar Dušan Raičević (DPS) očekuje da će izborni dan proteći u skladu sa svim demokratskim principima. Ova predizborna kampanja, ocenio je Raičević,  bila je drugačija u odnosu na ono na šta smo navikli, i tu pre svega mislim na intenzivnu kampanju vođenu preko društvenih mreža, a tamo, moram konstatovati, i nema puno fer pleja.

Foto: B. Dabić

Dušan Raičević

-Nakon jedne, možemo slobodno reći, intenzivne i drugačije izborne kampanje. Očekujem da građani, pre svega, prepoznaju da danas mogu sa biraju između Crne Gore budućnosti i Crne Gore prošlosti. Uveren sam sa će građani važnost ovog momenta i pokazati visok stepen odlučnosti za budućnost - kazao je Raičević i zaključio da je uveren da će glasači danas prepoznati opciju koja donosi perspektivu za dalji razvoj Crne Gore.

Foto: B. Dabić

Sve detalje izbornog dana u Crnoj Gori možete pratiti u blogu uživo KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna