POLITIČKA KORUPCIJA U BUDVI: Prikazani dokazi koji će dodatno uzdrmati DPS

B. Dabić

25. 08. 2020. u 16:35

MATERIJALMNE dokaze, koji svedoče o političkoj korupciji koja se desila u Budvi i promeni izborne volje nakon što je nezavisni odbornik Stevan Džakovića prešao na stranu nove skupštinske većine u loklaom parlamentu, danas su na pres konferenciji izneli članovi odborničkog kluba DF.

ПОЛИТИЧКА КОРУПЦИЈА У БУДВИ: Приказани докази који ће додатно уздрмати ДПС

Foto: B. Dabić

Iz koalicije „Za budućnost Budve- Marko Bato Carević“ tvrde da  je odbornik Stevan Džaković korumpiran. Oni su pozvali  Specijalno državno tužilaštvo da ga uhapsi kao i sve državne i funkcionere DPS–a koji su učestvovali u uknjižbi vile, pomoćnog objekta i javnog puta na ostrvu Sveti Nikola.

U DF podsećaju  da Džakovići punih 18 godina nisu mogli da uknjiže kuću, ali da je to uradio budvanski katastar 2. jula, u vreme političke krize u Budvi, čime su potvrđene njihove optužbe iz krivične prijave koju su podnijeli, da je Džaković promenio izbornu volju građana, kako bi sebi obezbedio milionsku korist.

Foto: B. Dabić

Nikola Jovanović je podsetio javnost, da je odbornički klub DF-a, dana 27. maja 2020 podneo krivičnu prijavu zbog stvaranja organizovane kriminalne rupe , među kojima se nalazi i odbornik Stevan Džaković, sa jasnom  namerom da prekrajanjem izborne volje za sebe i druge članove OKG pribave protiv pravnu, imovinsku korist što se kako ističe upravo i desilo, a za šta poseduju mateirjalni dokaz. 

- Ovaj dokaz ne svedoči samo o političkoj korupciji, već i o zloupotrebi državnih organa u poltičke svrhe. Krivična prijava podneta je protiv Andrije Nikolića poslanika DPS-a i koordinatora DPS-a za Budvu, Dragana Purka Ivančevića, Anđele Borilović, Vladimira Bulatovića, Stevana Džakovića, Nikole Divanovića, Vula Tomaševića, Tarzana Miloševića, Predraga Jelušića, Ljuba Rađenovića, Ljubiše Mijatovića, Olega Deripaske, Milana Vučinića, Miodraga Kola Kostića, Branimira Gvozdenovića, Petrosa Statisa, Taksisa Šinavatre i drugih NN lica, kazao je Jovanović dodajući  da su nakon podnošenja krivične prijave SDT-u, ova lica bila saslušana u svojstvu građana.

- Ali, dalje postupanje tužilaštva se nije desilo.Takvim postupanjem tužilaštva afirmisana je politička korupcija koja se desila u Budvi. Nakon podnošenja krivičen prijave, odbornik Džaković koji je nakon 2016. godine potpisao izjavu da nikada neće sarađivati sa DPS, protiv kojih je i sam podnosio više krivičnih prijava, u Upravi za nekretnine zbog višeodišnjeg spora koji se vodio protiv njegovog oca pokušao da se upiše kao naslednik jedan kroz jedan, pravo svojine i da na taj način valorizuje svoju političku korupciju Tada je budvanbska filijala Uprava za nekretnine podnela prijavu policiji protiv Džakovića. Međutim, ta ista filijala Uprave za nekretnine 2. jula donosi rešenje o uknjižbi prava svojine i korišćenja u korist pokojnog Radovana Džakovića, oca Stevana,koji je naslednik. Time se na Džakoviće knjiži kuća , pomoćni objekat i javni put na ostrvu Sveti Nikola, naglasio je Jovanović ističući “ Ovakvim rešenjem katastar je  upisao naslednike Radovana Džakovića, čime je otuđila opšte dobro u optoj upotrebi , odnosno javni put” .

- Reč je javnom putu od 465 kvadrata, čime je Uprava za nekretnine omogućila Stevanu Džakoviću da formira urbanističku parcelu na atraktivnoj lokaciji, gde im se nalazi i vila stečena na sumnjiv način, čime je stekao protivpravno – imovinsku korist i valorizovao političku korupciju . Time su stvoreni uslovi za višemilionsku prodaju ove nekretnine, što smo ukazali u našoj krivičnoj prijavi, naglasio je Jovanović.

Ovde se jasno vidi, ističe Jovanović,  da je neko iz vrha DPS naredio područnoj jedinici Uprave za nekretnine, koja je prijavila Džakovića, da promeni svoje mišljenje i donese nezakonito rešenje i afirmiše politiku korupciju.

-Imamo jasan materijalni dokaz o postojanju političke korupcije u Crnoj Gori. O svemu ovome mi smo obavestili SDT, a obavestićemo i Vrhovno državno tužilaštvo i tražimo hitno postupanje , jer sve ono što se desilo u Budvi, nakon ove političke korupcije je pravno ništavno, naglasio je Jovanović.

JAVNI PUT  U PRIVATNOJ HACIJENDI

Đorđije Vujović, istakao je da od momenta kada je Stevan Džaković, kao odbornik na listi DF-a, odlučio da promijeni svoju političku poziciju i da podrži OKG, odnosno DPS, oni kao odbornici tvrde da je u pitanju korupcija iz lične materijalne koristi, za šta imaju i čvrte dokaze. Sva politička pitanja koja su se desila u Budvi, su posledica promene politčke volje Stevana Džakovića radi sticanja lične koristi. Čim smo došli u posed jednog ovakvog dokumenta, odgovrono kako i svaki put postupamo otišli smo u specijalni policjjski tim. Odbornici Đorđije Pribilović, Dejan Božović i ja, dali smo izjavu i predali dokaz odnosno rešenje o knjiženju na pokojnog oca Stevana Džakovića, kazao je Vujović dodajući  da Stevan Džaković ovim rešenjem dobija ogromnu finansijsku i materijalnu korist, te da se javni put pretvara u njegovu privatnu hacijendu povoljnu za pordaju.

- Džaković  je zimus uz podršku, verovatno do Predraga Jelušića i Morskog dobra, izvodio građevisnke radove i širio parcele na državnom zemljištu, koje je ovim rešenjem ukjiženo kao njegovo vlasništvo Knjiženjem državnog puta koji vodi do čitavog ostrva i ostalih imanja, na Stevana Džakovića, dovelo je do toga da vlasnici imanja, više neće moći da koriste ni pristanište, ni javni put, kazao je Vujović.

STATI NA PUT POLITIČKOJ KORUPCIJI.

Ovo je istorijski trenutak za Crnu Goru i to sam kazao jasno u Specijalnom policijskom ođeljenju da su do sada imali koverte , imali smo sumnje, imali smo zaposlenja, ali nikada nismo imali konkretan dokaz. Ovo je dokaz političke korupcije. Stevan Džaković i oni koji su mu ovo omogućili treba da idu u zatvor, da se jednom sa političkom korupcijom u državi Crnoj Gori stane na put, zaključio je Vujović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki