U BIJELOM POLJU ODRŽANA JOŠ JEDNA AUTO LITIJA: Svetinje brane i kolonama automobila (FOTO +VIDEO)

M. SEKULOVIĆ

23. 08. 2020. u 21:28

VERNI narod u Bijelom Polju još jednom je u nedelju predveče mirno protestovao povodom usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti i progona sveštentsva jedini kanonski priznate pravoslavne crkve u Crnoj Gori - Srpske pravoslavne crkve.

У БИЈЕЛОМ ПОЉУ ОДРЖАНА ЈОШ ЈЕДНА АУТО ЛИТИЈА: Светиње бране и колонама аутомобила (ФОТО +ВИДЕО)

Foto: M. Sekulović

Još jednom auto litijom dugom nekoliko kilometara, koju je činilo nekoliko stotina automobila, okićenih crkvenim i znamenjeima Kraljevine Crne Gore, Bjelopoljci su stavili do znanja vlastodršcima da nema te sile koja ih može oterati od majke Crkve i iz njenoh svetinja, koje će, kako su se i juče zavetovali, braniti i životima ako bude zatrebalo.

Policija nije hapsila učesnike auto litije, ali je nekolicini učesnika pisala prijave, navodno zbog snimanja iz automobila, dok su bili do pola izvan vozila.

Javnost do sada nije obaveštene da li se to desilo i 13 jula kada su auto kolone slaveći Dan državnosti Crne Gore satima prolazile bjelopoljskim ulicama snimajući događaj na isti način, a bilo je i pucnjave iz vatrenog oružja što je predočeno javnosti.

Međutim, ono što je dozovljeno takozvanim profesionalnim "patriotama", očigledno ne važi za pristalice SPC, koje je narod dočekivao aplauzima i pozdravljao mahanjem trobojkama i skandiranjem "Ne damo svetinje", uprkos velikom prisustvu policijskih snaga, koje su u nedelju širom Crne Gore pokušavale da "treniraju strogoću" prema pristalicama opozicije ali i SPC.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna