AMFILOHIJE POZVAO NAROD NA IZBORE: Crna Gora srlja u provaliju sa Brozovom ideologijom koja i dalje vlada

Novosti online

19. 08. 2020. u 18:09

MITROPOLIT crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je danas da je za ovaj trenutak najbitnije da svi Crnogorci izađu da glasaju na izborima, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

АМФИЛОХИЈЕ ПОЗВАО НАРОД НА ИЗБОРЕ: Црна Гора срља у провалију са Брозовом идеологијом која и даље влада

Foto: D. Dozet

- Ali da glasaju za vječno ljudsko dostojanstvo i za one koji su hodili tim putem vječnog ljudskog dostojanstva, a ne za one koji su krvlju obagrili Božić i 1919. i 1941. godine i koji i danas temelje na toj i takvoj lažnoj ideologiji, bezbožnoj i antibožnoj, budućnost Crne Gore - istakao je Amfilohije nakon liturgije na Ključkom Tavoru na Bjelasici.

Amfilohije je kako je saopšteno iz MCP pozvao sve ljude u Crnoj Gori, sve Crnogorce, bez obzira kako se oni osećaju, da izađu na predstojeće izbore.

- Ali na tim izborima, naravno, da budu svjedoci te svjetlosti Hrista Boga našega, vječne i neprolazne. I da na njoj, kao na svjetlosti, istini i ljubavi Božjoj grade i sebe i svoju državu i svoje potomstvo. Ne daj Bože, da Crnogorci grade budućnost Crne Gore na onom duhu onoga kaplara Franje Josifa koji je srušio crkvu na Lovćenu i oskrnavio grob Lovćenskog Tajnovidca - poručio je Amfilohije.

On je poručio da "ne da Bog da Kolašinci grade budućnost grada Kolašina na duhu onih koji su Božić čertdeset i prve godine oskrnavili bratskom krvlju i napravili Pasje groblje, da se gradi budućnost Kolašina na Pasjem groblju."

- Neće, ako Bog da - rekao je Amfilohije.

Amfilohije je naglasio da Crna Gora danas sve dublje i dublje srlja u provaliju sa, kako navodi, brozomornom ideologijom koja i do danas ovđe vlada.

- Neće valjda na tome da se gradi budućnost Crne Gore - rekao je on.

Dodao je da Kolašinci i Moračani ne smiju graditi budućnost na fašističkom duhu Sekula Drljevića.

- Koji je stvarao fašističku Crnu Goru 12. jula 1941. godine, koji je stvarao NDCG u Staroj Gradiški, gđe je, zajedno sa Antem Pavelićem pobio 140 najuglednijih Crnogoraca toga vremena. Na tim temeljima prokletoga Sekule Drljevića sada hoće da stvaraju budućnost Crne Gore moji Crnogorci i moji Kolašinci. Ja se u Boga nadam da neće - naglasio je Amfilohije.

Kazao je da oni koji sada vode Crnu Goru u svojoj bespameti svetosavlje proglašavaju za fašizam.

- Sveti Sava je jedan od najpoznatijih svetitelja sveukupnog hrišćanstva. Njegove ikone ćete naći od Kremlja, širom Rusije, Rumunije, Bugarske do svetoga grada Jerusalima i do Amerike. Hramovi njegovi su širom svijeta podignuti. I toga Svetoga Savu ovi sada svrstavaju među fašiste. Možete da zamislite kakva je to bespamet i neznanje - naglasio je on.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)