AMBASADOR BOŽOVIĆ POZDRAVIO OTVARANJE GRANICA: To još jednom potvrđuje bratske i prijateljske namere Srbije

Novosti online

14. 08. 2020. u 17:32

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović rekao je da očekuje normalizaciju drumskog i železničkog saobraćaja između Srbije i Crne Gore, kao i obnavljanje letova Er Srbije i Montenegro erlajnsa. On je posebno izrazio zahvalnost svom crnogorskom kolegi Tarzanu Miloševiću u Beogradu na nesebičnom trudu i pomoći kako bi došlo do ovakvog raspleta situacije.

АМБАСАДОР БОЖОВИЋ ПОЗДРАВИО ОТВАРАЊЕ ГРАНИЦА: То још једном потврђује братске и пријатељске намере Србије

Foto: Vlado Pavićević

Ambasador Božović je rekao da sa ponosom i radošću potvrđuje da će Srbija ukinuti sve restriktivne mere za ulazak građana CG u Srbiju.

- To još jednom svedoči i potvrđuje bratske i prijateljske namere Srbije i neraskidive veze između dve susedne države - naglasio je Božović, pa dodao:

- Naše građane vezuju bratske, rodbinske, verske, prijateljske, komšijske i svake druge veze pa je prirodno i normalno da se i u ovim teškim vremenima čuvajući i sebe i jedni druge nesmetano možemo kretati jedni kod drugih. Inače kao Ambasador RS u CG i diplomata a ne lekar mislim da nikakvo zatvaranje granica nije rešenje za širenje zaraze već upravo visoka svest i odgovornost u poštovanju zaštitnih mera. Jer vidimo da nijedna pa ni najmoćnije ekonomije sveta to ne mogu izdržati. Moj posao kao Ambasadora Srbije u Crnoj Gori je da radim na unapređenju naših odnosa i saradnje kao i snaženju naših veza što treba biti konstanta naših sveukupnih odnosa.

On je naglasio da je ambasada naše zemlje rešavala mnogobrojne probleme i zahteve državljana Srbije koji su gotovo pet meseci bili onemogućeni da dođu i obave najosnovnije ljudske i humane potrebe, da sahrane svoje najbliže, obiđu i neguju svoje bližnje, obiđu grobove predaka i svoju rodbinu i imovinu.

- Gogovo da nije bilo dana kada nas neko od predstavnika Srpskih organizacija iz Crne Gore nije zvao i tražio pomoć za prebacivanje građana na lečenje, dolazak studenata, transfer građana imajući u vidu da je Beograd i Srbija medicinski,univerzitetski i saobraćajni centar i čvorište zapadnog Balkana, ali i da mole i za svoju braću iz Srbije da im dođu - rekao je Božović, i naglasio:

- Zbog svega ovoga je utoliko moja današnja radost veća. Osećam da građani Crne Gore sve ovo razumeju i snažno podržavaju kao i građani Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju