UMESTO SIROTINJI DONIRALI PARTIJI: Žestoka kampanja u Andrijevici u znaku optuži koalicije SNP-NSD

V. N.

13. 08. 2020. u 06:46

NASTAVLjA se žestoka predizborna kampanja u Andrijevici, započeta performansom pristalice opozicije tokom dolaska premijera Duška Markovića na viđenje sa čelnicima Opštine, a odgovor je usledio "posetom" specijalaca koji su - kako tvrde oponenti vlasti - maltretirali isključivo njihove i pristalice SPC.

УМЕСТО СИРОТИЊИ ДОНИРАЛИ ПАРТИЈИ: Жестока кампања у Андријевици у знаку оптужи коалиције СНП-НСД

Novosti

- Da su naše tvrdnje o nezakonitom bogaćenju pojedinih ljudi, okupljenih oko vladajuće strukture u Andrijevici, potpuno tačne potvrđuje i spisak donatora predizborne kampanje DPS. Tu su biznismeni bliski predsedniku OpštineSrđanu Mašoviću, zatim lokalni funkcioneri i rukovodioci koji plate primaju zahvaljujući izdvajanjima svih građana - saopšteno je iz koalicije SNP-NSD pod nazivom "Za budućnost Andrijevice".

Tvrde i to da je za aktivnosti DPS uoči izbora, što verovatno podrazumeva i uobičajeno kupovanje birača, izdvojio onoliko novca koliko iznosi trogodišnje primanje jednog običnog andrijevičkog penzionera, ili radnika u centralama i preduzeću najvećeg donatora DPS Igora Mašovića, brata prvog čoveka lokalne samouprave.

RAČUNICA

- IGOR Mašović i njegov brat od ujaka Mićo Novović, koji imaju zajednički biznis, mogli su za onoliko koliko su donirali DPS da kupe 20.000 vekni hleba, ili da svakom stanovniku Andrijevice daju po jedno pečeno pile, s obzirom na to da poseduju i svoju farmu - izračunali su aktivisti koalicije nazvane "Za budućnost Andrijevice" iz najsiromašnije opštine u Crnoj Gori.

Pomenuta koalicija navodi i to da su predsednik Opštine Srđan Mašović, potpredsednik Slavko Stijović i bivši direktor Doma zdravlja, a sada poslanik Zvonko Vuković za ove potrebe ukupno izdvojili 8.500 evra - koliko je dvogodišnje primanje jednog prosvetnog radnika, službenika u lokalnoj upravi i javnim preduzećima, kao i onog koji radi u zdravstvenim ustanovama, dok jednom korisniku nadoknade po osnovu invaliditeta treba deset godina da bi dobio taj iznos. Kažu, jedan stočar bi trebalo da proda 85 ovaca, pa da tek onda ostvari prihod u visini sume koju su pomenuta tri funkcionera jednokratno dala za potrebe svoje partije.

- Poređenja radi, od njihovih donacija može da se kupi 10.000 flaša ulja, ili gotovo 2.000 pari opanaka. U Andrijevici su otkako je DPS osvojio vlast ukinute studentske stipendije, ali je zato Tamara Kokić, koja je zaposlena u firmi Mašovića lagodno izdvojila 3.000 evra za potrebe svoje partije, što odgovara iznosu od 60 nadoknada za najbolje studente koje se opredeljuju u drugim opštinama. I prosvetni radnici Branko i Marko Vukić su donirali po 600 evra, iako se za taj novac mogu kupiti udžbenici za bezmalo sve prvake u opštini - tvrde opozicionari.

Zaključuju i to da je šef andrijevičkog DPS Dejan Ivanović, umesto uplate 1.000 evra svojoj partiji, za toliki novac mogao da kupi dve tone makarona i podeli ih gladnom narodu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri