BJELOPOLjCI BRANE SVETINjE: Velika auto-litija u Bijelom Polju, narod srdačno dočekao povorku (FOTO/VIDEO)

M. S.

nedelja, 09. 08. 2020. u 19:22

БЈЕЛОПОЉЦИ БРАНЕ СВЕТИЊЕ: Велика ауто-литија у Бијелом Пољу, народ срдачно дочекао поворку (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: M. Sekulović

VIŠE OD 400 automobila krenulo je iz Bijelog Polja u auto litiju dugu oko 100 kilometara.

Bjelopoljci koji su u automobila po dvoje, shodno jednoj od privremenih mera NKT za zarazne bolesti, na ovaj način protestuju protiv na skandalozan način usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti, uperenim, kako se tumači protiv svetinja i SPC u Crnoj Gori.

- Ne damo svetinje, skandira se iz automobila okićenih trobojkama, iz kojih se čuju i crkvene pesme i jedna od himni veličanstvenih litija u Crnoj Gori ''Mi smo deca neba''...

Auto litija u Bijelom polju, za razliku od nekih ranijih, kada je policija hapsila učesnike, protiče u najboljem redu i uz obostrano poštovanje ljudi u njoj i prolaznika. U Više bjelopoljskih naselja učesnici litije pozdravljani su od okupljenog naroda koji ih je zasipao cvećem i aplauzima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Predrag

09.08.2020. 21:55

Neka malo potrose goriva, tih 30tak auta i onda pravo doma, sjutra je novi radni dan, bitno je da su informisani gradjani u Srbiji o njihovoj ‘vaznoj akciji’, kod nas u CG niko se ne obazire na ove tkz. proteste. Neka se jos malo izduvaju i provozaju.

CGBP

09.08.2020. 22:03

Bi li voljeli vi da vam po Srbiji mašu crnogorskim ili mađarskim zastavama? E, tako ćemo se i mi blagovremeno obračunati sa ovim litavcima.