OBRAZ I NAROD PREČI OD STIPENDIJE: Maja iz Pljevalja odbila 50.000 evra jer “NEĆE pare od vlasti koja ZATIRE SRPSTVO i PRAVOSLAVLjE!

V. K. - M. S.

sreda, 05. 08. 2020. u 22:13

ОБРАЗ И НАРОД ПРЕЧИ ОД СТИПЕНДИЈЕ: Маја из Пљеваља одбила 50.000 евра јер “НЕЋЕ паре од власти која ЗАТИРЕ СРПСТВО и ПРАВОСЛАВЉЕ!

Foto: Privatna arhiva

PLjEVLjAKINjA Maja Čabarkapa, doktorant mikrobiologije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, raskinula je Ugovor o dodeli stipendije za doktorska istraživanja vredan više od 50 hiljada evra!

Kako je istakla, ne želi na bilo koji način da ima vezu sa vlašću koja zatire srpski narod i pravoslavlje. O ovoj odluci obavestila je ministarku nauke, Sanju Damjanović. Pismo prenosimo u celosti.

-Poštovana gospođo Damjanović,

Silom prilika bila sam prinuđena da propratim društveno-političke prilike u Crnoj Gori. Tako, već jedno mesec i po-dva aktivno pratim aktuelna dešavanja, a onda sam samoinicijativno proučila i sastav trenutne Vlade i višedecenijski način odlučivanja/delovanja, te rad parlamenta od 7. novembra 2016. na ovamo. Nažalost, ustanovila sam diskriminaciju, narušavanje osnovnih ljudskih prava i nedemokratičnost/apsolutizam.

Sve bi ovo možda nekako bilo i „podnošljivo i „fair game“ da nisam primetila i opasne, agresivne, javne i krajnje bezobrazne satanističke tendencije i rituale orkestrirane od strane vladajuće garniture. Sporni „Zakon o slobodi veroispovesti“ je samo vrh ledenog brega. Meni je zaista žao da primetim da ste i Vi deo svega toga – pobornik ili neko ko sve to prećutno podržava, jeg Vas prevashodno cenim kao stručnjaka ali i Vaš rad u okviru Ministarstva.

Ograđujem se od delovanja trenutne vlasti u Crnoj Gori

Kao Srpkinji, vernici SPC ali i Crnogorki i kosmopoliti meni moja duhovnost, čast, ljudsko dostojanstvo, razum i patriotizam ne dozvoljavaju da imam bilo kakve veze sa svim tim, niti da prećutno gledam i samim tim sudelujem u pokušajima zatiranja mog srpskog naroda i mog pravoslavlja u ovoj državi. Dakle, ograđujem se od delovanja trenutne vlasti u Crnoj Gori, i obaveštavam Vas da raskidam Ugovor (effective immediately) o dodeli stipendije za doktorska istraživanja u Crnoj Gori potpisan 02.12.2019. godine, između Ministarstva nauke Crne Gore, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i mene, a čiji je ukupni bruto iznos 52 560 evra. Doktorske studije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore neću prekidati, jeg smatram da za tim nema potrebe.

Želim Vam svako dobro u daljem životu i radu - poručila je Čabarkapa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

31 KOMEHTAP

05.08.2020. 22:31

Сестро наша поносна желим ти мнооооого дуг и срећан живот у здрављу и весељу као и твојој породици, живели!!!

ZR

06.08.2020. 08:04

@31 KOMEHTAP - Svaka čast Srpkinji ,dok imamo ovakve ljude Srbstvo ima buducnost. Hitno pokrenuti inicijativu da se ovoj divnoj devojci pomogne materijalno kako bi nastavila naucna istrazivanja u svojoj oblasti.Ziva,i zdrava nam bila na ponos svojoj porodici i vaskolikom Srbstvu.

vh

05.08.2020. 22:32

Veliki i hrabar gest mlade srpkinje crnogorke. Ovo je velika pobeda casti i ljudskosti nad karijerom i politikom. Nadamo se da ce uskoro Sanja postici mnogo vise i bolje od onoga sto su joj nudili rezimski fondovi.

Mile

05.08.2020. 22:35

Са оваквом децом, светла будућност пуна части и поноса је загарантована. Жива била.

Šator

05.08.2020. 23:38

Ово је добитна комбинација, на оваквом ставу треба да се гради српско јединство ма гдје живјели. Али не треба заборавити ни тривијалности, тј. жртву ове младе научнице. Од Србије 50000 + РС да да још 25000, да конкретно покажемо да жртва није и будалештина...а овакве ствари треба схватити као инвестиције... и ако смо могли платити милион за оног кретена што уби у САД неког типа, па можемо и за ову...ако ништа исплатиће нам се...

Vasko Zareski101

06.08.2020. 00:27

Postovana Maja, Vi cete biti ponos skoro dolazece prave Crne Gore, a ne naci-"montenegra"! Svice Zora do Slobode i Pobede-- Vasilije "Ostroski"!