PRITVOR DO 30 DANA: Nemačkog turistu “šala” odvela u zatvor

B. D.

15. 07. 2020. u 00:18

DRŽAVLjANINU Nemačke Danielu Reichertu (31), određen je pritvor do 30 dana.

ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: Немачког туристу “шала” одвела у затвор

Ilustracija policija Foto Depositphotos

Dežurni sudija za istragu, Gazmend Kalabrezi, u nedelju veče, u Osnovnom sudu u Ulcinju odredio je Reichertu pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio dva krivična dela - povreda ugleda Crne Gore i nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Za ta dva krivična dela predviđena je novčana, ili kazna zatvora do godinu.

U žiži javnosti nemački turista se našao nakon što je novinaru dao izjavu da je u Crnu Goru ušao nakon što je u pasoš stavio 50 evra. Snimak je objavljen na portalima i društvenim mrežama Kad je uhapšen, on je tvrdio da je u pitanju šala

Reichert, koji je kao turista došao u Crnu Goru, na salušanju u tužilaštvu je priznao dela koja mu se stavljaju na teret, izrazio kajanje. Tužiocu je ponovio da se šalio kada je novinaru lokalne TV Teuta kazao da je u Crnu Goru ušao tako što je u svoj pasoš na granici stavio 50 evra.

On je zajedno sa svoja tri prijatelja, ušao u Crnu Goru preko graničnog prelaza Božaj.

Priznao je da su policajcima na granici svesno lagali da su u tranzitu i da ne nameravaju da se zadržavaju na teritoriji Crne Gore, a ranije su rezervisali apartamne u Ulcinju. Njegovi prijatelji kažnjeni su sa po 500 evra i biće proterani iz Crne Gore.

Kako prenose crnogorski mediji, prethodno, na graničnom prelazu Sukobin-Murićani, njima nije dozvoljeno da uđu u Crnu Goru bez prethodno urađenog PCR testa na koronavirus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)