IZJAVA FAŠISTIČKA I RASISTIČKA: Reagovanje Milutina Đukanovića, šefa poslaničkog kluba DF, na poruku Srđana Darmanovića

Veliša KADIĆ

14. 07. 2020. u 15:43

FAŠISTIČKA i rasistička je izjava ministra spoljnih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića da se Srbija meša u unutrašnje stvari Crne Gore, i kako neće dozvoliti da Crna Gora bude srpska država.

ИЗЈАВА ФАШИСТИЧКА И РАСИСТИЧКА: Реаговање Милутина Ђукановића, шефа посланичког клуба ДФ, на поруку Срђана Дармановића

Foto: V.K.

- Crna Gora je nominalno građanska država, a Srbi i oni koji ne kriju da im je poreklo srpsko kao i oni koji svoj maternji jezik zovu njegovim pravim imenom, čine veliki deo tih građana, samim tim Crna Gora je već i srpska država, kao i država svih drugih koji u njoj žive.

- Problem je u tome što se pravo Srbima da budu građani ove zemlje spori, zato što se oni sećaju svoje istorije na prostoru Crne Gore i što drže konstantu tradicionalne, Njegoševe Crne Gore u današnjoj državi. Sa druge strane, Srbija nikada nije imala nijedno mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore, pogotovo ne mešanje koje bi se ticalo teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje. Za to vreme Darmanović i crnogorski režim već više od deceniju podržavaju i direktni su saradnici separatističkih vlasti u Prištini, priznali su lažnu državu na teritoriji Srbije, glasali za članstvo te paradržave u svim međunarodnim institucijama, uključujući i UNESKO, i time se direktno umešali u ono što je unutrašnja stvar Srbije i ugrozili joj suverenitet i teritorijalni integritet. To su proglasili svojim državnim interesom. Dakle državni interes današnje Crne Gore je naneti štetu Srbiji. Takođe, imamo i mešanje podgoričkog režima u unutrašnje kanonsko ustrojstvo pravoslavne crkve, gde oni hoće da prigrabe za sebe mogućnost da menjaju milenijumske kanone sa Vaseljenskih sabora, iako je to protivustavno.

- Pozivamo ovom prilikom ministra Darmanovića da se izjasni o tome što je majka svih pravoslavnih crkava Aja Sofija opet pretvorena u džamiju, s obzirom da je pravoslavne svetinje na Kosovu i Metohiji, pa čak i one koji su pripadali kraljevini Crnoj Gori, kroz svoje spoljnopolitičko delovanje spreman da ustupi narkokartelima koji vladaju u Prištini - ističe Đukanović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!