DETALjI STRAVIČNE NESREĆE U BUDVI: Poginula službenica policije nakon što je jahta srpskog državljanina udarila u barku

B. Dabić

nedelja, 12. 07. 2020. u 10:45

ДЕТАЉИ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ У БУДВИ: Погинула службеница полиције након што је јахта српског држављанина ударила у барку

Novosti

U POMORSKOJ nesreći koja se dogodila u budvanskom akvatoriju poginula je Maja Šljivančanin (31), a povređen je Vladan Stanišić koji je bio u barci sa stradalom.

Šljivančanin je preminula na licu mesta. Bila je službenica Uprave policije, zaposlena u Sektoru kriminalističke policije.

Nesreća se dogodila između Školjića i Mogren plaže na otvorenom moru, kada je u barku udarila jahta kojom je upravljao maloletnik M.S. (17). Oba plovila su se kretala od ostrva Sveti Nikola ka Jazu.

Nakon sudara, jahta dugačka 12 metara je prepolovila barku od četri metra. Barka je potonula.

Jahta plovi pod američkom zastavom, a prema saznanjima Novosti vlasnik je državljanin Srbije čiji sin je upravljao plovilom.

Za sada još nije potvrđeno da li je M.S. imao dozvolu za voditelja čamca, kojom brzinom se kretao, što će se utvrditi tokom izviđaja.

Nezvanično saznajemo, osobe koje su bile na jahti neposredno pre nesreće, nalazile su se na krmi, pramac plovila je bio podignut što je smanjilo vidno polje sedamnaestogodišnjaku koji je upravljao jakim motorom.

Zbog sumnje da je, upravljajući jahtom, izazvao tešku nesreću na vodi, budvanska policija uhapsila je M.S. koji se tereti da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja u sticaju s krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti.

Nakon što je jahta udarila u barku, Stanišić je pokušao da spasi Šljivančanin, ali na žalost ona je na mestu preminula.

Niko od osam osoba koje su bile na jahti nije povređen. Oni su nakon nesreće privedeni u prostorije Centra bezbednosti Budva i od svih je uzeta izjava. Tužilac, koji je rukovodio uviđajem, naložio je da se uhapsi M.S. (2003), koji je upravljao jahtom.

DANAS VAĐENjE POTONULE BARKE

 Načelnik za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja u Upravi pomorske sigurnosti, Žarko Lukšić kazao je da se nesreća dogodila u subotu oko 14 i 20 minuta.

Prema rečima Lukšića blizu mesta nesreće na moru bilo je i nekoliko ribarskih čamaca. Jednim od tih čamaca prevezeno je telo stradale žene do marine u Budvi.

- Danas je planirano vađenje potonule barke. Takođe, uradićemo plej bek, i na kamerama videti kako je došlo do ove pomorske nesreće - kazao je Lukšić.

U Budvi je osim nadležnog tužioca, policije bio i nacionalni istražitelj za pomorske nesreće. Uviđaj je u toku.

Lukšić je apelovao da se poštuju mere sigurnosti u pomorskom saobraćaju, i najavio da će biti pojačan inspekcijski nadzor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Deda

13.07.2020. 09:15

A kako je Srpski državljanin ušao u CG jada ja koji imam kuću u Krašićima ne mogu? Nije to Srpski državljanin nego Milogorac sa srpskim ( i crnogorskim ) pasošem a tata pun para od kriminala na obe strane.