VIKEND NA PUTEVIMA U CRNOJ GORI: Uhapšeno 40 pijanih i drogiranih vozača

M. SEKULOVIĆ

10. 06. 2024. u 17:18

TOKOM vikenda na putevima u Crnoj Gori slobode je lišeno 40 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

ВИКЕНД НА ПУТЕВИМА У ЦРНОЈ ГОРИ: Ухапшено 40 пијаних и дрогираних возача

Foto: B.Dabić

-Od tog broja njih 30 je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, pet vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, i pet vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Od ukupnog broja lica lišenih slobode, njih 11 je lišeno slobode u Podgorici, šest u Pljevljima, četiri u Budvi, kažu iz Uprave policije Crne Gore.

U Crnoj Gori su tokom vikenda evidentirane 54 saobraćajne nesreće, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, dok je osam lica zadobilo teške, a 22 lica lake telesne povrede.

-U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podneli 124 prekršajne prijave, izdali 1.024 prekršajna naloga, privremeno oduzeli 16 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, saopšteno je iz Uprave policije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)