KATNIĆ BIO GOSPODAR ŽIVOTA I SMRTI U CRNOJ GORI: Politička i medijska akcija relatizovanja zločina

M. SEKULOVIĆ

21. 04. 2024. u 20:00

KOALICIJA za budućnost Crne Gore pažljivo posmatra i analizira političko medijsku akciju DPS- a i “Pobjede” u kojoj se pokušavaju relativizovati najstrašniji zločini počinjeni na teritoriji Crne Gore i Srbije. 

КАТНИЋ БИО ГОСПОДАР ЖИВОТА И СМРТИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Политичка и медијска акција релатизовања злочина

Foto: Arhiva

Pritom se od Milivoja Katnića bezuspešno kreira lik bezazlenog i dobroćudnog penzionera koji je skupljao biljke za herbarijum, iako je osam godina na poziciji GST- a bio gospodar života i smrti u Crnoj Gori.

Ovo je saopštila koalicija "Za budućnost Crne Gore-Nova srpska demokratija-DNP", odakle ističu da  uostalom, akcija čelnih ljudi DPS - a usmerena ovih dana protiv SDT-a najbolji je pokazatelj kakva je bila uloga Milivoja Katnića, Saše Čađenovića, Zorana Lazovića, Petra Lazovića, Ljuba Milovića u ovoj OKG.

- I nije koalicija ZBCG poslala Milivoja Katnića u istražni zatvor, već sudija za istragu i dokazi koje je dostavio Europol, a koje je Katnić skrivao kako bi zaštitio od krivične odgovornosti članove porodice Lazović. A da smo u pravu, potvrđuje i sam Milivoje Katnić u juče objavljenom pismu u kome priznaje da je bio upoznat sa svim kriminalnim radnjama Petra Lazovića, za koga tvrdi da je bio izgubio svoj identitet i umislio da je Eliot Nes. 
 
Zato kao posledicu gubljenja identiteta Petra Lazovića, i punog razumevanja Milivoja Katnića za istog, imamo smrti: Igora Dedovića, Stevana Stamatovića, Alana Kožara, Damira Hadžića, Adisa Spahića, Damira Hodžića, Mila Radulovića Kapetana, Milana Ljepoje, Lazara Vukićevića. A tek treba utvrditi da li postoji veza i sa drugim ubistvima koje je realizovala Belivukova grupa u Srbiji, ali i ubistvima u Turskoj i Južnoj Americi.
 
Treba li podsećati da su mnogi od ovih pomenutih umrli najstrašnijom smrću, a zatim samleveni u mlinu za meso, ili razapeti i zapaljeni na automobilskim gumama, kažu iz koalicije ZBCG i tvrde da je  mnog mrtvih u ovoj optužnici da bi se relativizovala uloga Milivoja Katnića za koga u jednoj od prepiski sa Petrom Lazovićem, isti Radoje Zvicer kaže:” Dobar je Katnić, časti mi.” Na šta mu Petar Lazović odgovara: “ On je iskren i odan. On je (Zoran Lazović) odan 1/1.” 
 
- Prolivena krv se ne može vratiti srceparajućim pismima iz zatvora, niti pritiscima na tužilaštvo i sud kroz reagovanja Danijela Živkovića i DPS-ovih komiteta da se Katniću dozvoli da se brani sa slobode. 
 
Da li to znači da DPS priznaje da je Zoran Lazović kriv, jer za njega ne traže da se brani sa slobode, iako ima isto godina koliko i Katnić?
 
Koalicija ZBCG takođe primećuje da Sudski savet i dalje ćuti na Katnićevo jučerašnje priznanje da je Suzana Mugoša bila dežurni istražni sudija tog dana kad je saslušavan, ne bi mu bio određen pritvor. Ovo je još jedan od dokaza da ova OKG ima svog istražnog sudiju koja je nedavno prihvatila jemstvo za Aleksandra Mijailovića da se brani sa slobode, a koja bi po kratkom postupku zbog lažnog svedočenja pred Disciplinskom komisijom trebalo da bude doživotno suspendovana sa sudijske funkcije. Zato nemamo dilemu da i Suzana Mugoša zbog svojih bliskih veza s Lazovićem i Katnićem treba da bude predmet istrage, jer upravo joj je Zoran Lazović pomogao, da svog sina, pripadnika Uprave policije vrati u Podgoricu, pošto je po kazni zbog kontakata sa kriminalni grupama bio suspendovan i raspoređen u Danilovgrad, kažu iz koalicije ZBCG.
 

DOKAZI

 
Previše je dokaza za ovu OKG da bi ostali nemi na monstruozne zločine za koje su osumnjičeni i koji moraju biti procesuirani, jer Crna Gora je željna pravde.
 
Ovo je danas saopšteno iz koalicije Demokratske narodne partije i Nove srpske demokratije, nakon hapšenja glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića, nakon čega su usledile burne reakcije iz DPS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)