CRNA GORA DA BUDE KOSPONZOR REZOLUCIJE O SREBRENICI: Bošnjačka stranka još jednom provocira pravoslavce u Crnoj Gori i Republiku Srbiju

M. SEKULOVIĆ

16. 04. 2024. u 13:42

-POZDRAVLjAMO inicijativu 14 NVO i građanskih aktivistkinja upućenu Vladi Crne Gore da i naša država bude među kosponzorima rezolucije UN o genocidu u Srebrenici.

ЦРНА ГОРА ДА БУДЕ КОСПОНЗОР РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Бошњачка странка још једном провоцира православце у Црној Гори  и Републику Србију

M. SEKULOVIĆ

Ovo je saopštila poslanica Bošnjačke straanke Crne Gore,  poručila je Kenana Strujić-Harbić, zabijajući još jednom prst u oči pravoslavcima u Crnoj Gori, provocirajući tako još jednom republiku Srbiju.

Poslanica BS podseća da je da je Skupština Crne Gore usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici i time prihvatila Rezoluciju Evropskog parlamenta o Srebrenici i proglašenju 11. jula za Dan sećanja na žrtve tog genocida, odnosno Rezoluciju o genocidu u Srebrenici kojom se osuđuje genocid u Srebrenici i poziva na kažnjavanje negiranja tog genocida, ugađajući svojim antisrpskim stavovima mentorima koji još jednom pokušavaju da ''ukrcaju'' Bošnjačku stranku Spajića, uprkos tome što je BS bila deo Đukanovićevog tima poraženog na izborima 2020. godine, ali i na prošlogodišnjim predsedničkim izborima u Crnu Goru.

- Ova dva dokumenta usvojena u Skupštini Crne Gore predstavljala su odnos većinske Crne Gore, ne vladajuće većine, osmelila se da kaže Struji Harbić, ističući da su za prvi dokument glasali poslanici vladajuće većine i opozicionog Pokreta za promene, a drugi dokument usvojen je izostankom glasova nekih partija vladajuće većine i glasovima opozicije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave