BOLJI DANI ZA BOLNICU MELJINE: Radnici potpisali nove ugovore na 12 meseci

V.V.

10. 03. 2024. u 12:03

Iz Ministarstva zdravlja potvrdili su da su radnicima Bolnice Meljine od 1. marta ugovori produženi na 12 meseci, a planirano je raspisivanje javnih oglasa kako bi smanjili broj doktora koji dolaze na ispomoć i povećali broj zaposlenih. Time bi bila omogućena kvalitetnija zdravstvena zaštita.

БОЉИ ДАНИ ЗА БОЛНИЦУ МЕЉИНЕ: Радници потписали нове уговоре на 12 месеци

Foto:V.V.

Podsetićemo, Bolnica Meljine, bila je skoro pred zatvaranjem nakon neuspele privatizacije, što je lani kulminiralo.Radnici mesecima nisu dobijali platu, medicinski kadar se ubrzano osipao, nedostajalo je opreme, a postojeća je bila stara. Prošle godine Vlada Crne Gore i uprava Bolnice, kao prelazno rešenje realizovali su pripajanje ove ustanove KBC Kotor. Sada su ugovori radnicima  produženi za još 12 meseci. Situacija se menja na bolje, a Bolnica Meljine radi u prostoru i sa kadrom koji je imala i pre pripajanja KBC Kotor, uz koordinaciju glavnih sestara i kompletnog menadžmenta.

Ministarstvo zdravlja je predložilo da menadžment  KBC Kotor predvidi u Meljinama odeljenje hirurgije, ginekologije, interne medicine, fizikalne medicine i hiperbaričnu komoru. Na inicijativu KBC KO, osposobljena je  Služba za laboratorijsku dijagnostiku, i primljeno nekoliko radnika nemedicinskog kadra.

U bolnici je sada 12 stalno angažovanih lekara, dvojica specijalista interne medicine sa užom specijalizacijom iz oblasti kardiologije, interne medicine, opšte hirurgije, ginekologije i akušerstva, fizikalne medicine i rehabilitacije, psihijatrije, anestezije i reanimacije, ortopedije i traumatologije – baromedicina i jedan specijalizant iz oblasti interne medicine. Na ispomoć dolaze doktori iz Crne Gore i regiona i to  specijalisti readiologije, interne medicine, pedijatrije, pedijatrije sa užom specijalizacijom iz oblasti neonatologije, ginekologije i akušerstva, opšte hirurgije. Broj konsultanata varira u zavisnosti od potreba, a okvirno je njih deset.

Plnirana je i nabavka opreme,bifaznog defibrilatora, ultrazvučnog aparata, CTG-a za blizance i EKG aparata.Iz Ministarstva je potvrđeno  da je u toku evaluacije ponuda, pribavljanje neophodnih dokaza u cilju rangiranja i donošenja odluke o izboru. Zbog neispravne ponude za CTG aparat za blizance, postupak će biti ponovljen.Potrebe Bolnice Meljine uzete su u obzir i prilikom planiranja nabavke  hrane, sredstava za održavanje higijene, potrošnog medicinskog materijala i u skladu sa navedenim sprovedene su tenderske procedure i sklopljeni ugovori sa dobavljačima koji isporuke obavljaju sukcesivno, prema pojedinačnim potrebama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave