"DRŽAVNI UDAR" MONTIRAN Milan Knežević, posle tvrdnji svedoka-saradnika: Da je Crna Gora normalna zemlja, Katnić bi bio uhapšen

V. KADIĆ

06. 03. 2024. u 06:45

JEDAN od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore", Milan Knežević izjavio je da bi bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić već sinoć bio uhapšeni da je Crna Gora "normalna zemlja".

ДРЖАВНИ УДАР МОНТИРАН Милан Кнежевић, после тврдњи сведока-сарадника: Да је Црна Гора нормална земља, Катнић би био ухапшен

V.K.

On je to kazao nakon što je Mirko Paja Velimirović, svedok saradnik u slučaju "Državni udar", optužio Katnića i njegovog zamenika Sašu Čađenovića da su montirali taj sudski proces.

- Ono što je saopštio Paja jeste da nije postojalo oružje, da je sve bilo pod pritiskom Katnića, Čađenovića i Agencije za nacionalnu bezbednost, da je bio brifovan od strane Čađenovića da prizna da smo Andrija Mandić i ja stajali iza protesta koji se nikad nije desio - rekao je Knežević. - Velimirović je sinoć naveo da je spreman da svedoči. Fiktivno oružje su zamenili time što su na revers uzeli 50 "kalašnjikova" iz MUP-a. To oružje je smešteno u kuću Siniše Stojkovića koju je iznajmio ANB i to je trebalo da bude krunski dokaz. Nakon što je Paja Velimirović obavestio javnost da iza svega stoji ANB, pozivam glavnog specijalnog tužioca i vrhovnog tužioca da koliko danas odustanu od tužbe za takozvani državni udar.

Knežević je pozvao vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića da već danas odustane od optužnice, jer je, kako kaže, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović u sukobu interesa, "pošto je bio sudija koji je određivao mere tajnog nadzora".

"Nož pod grlo"

PRISILjEN sam bio da lažno svedočim. Stavili su mi nož pod grlo. Rekli su mi da će mi bratanca Stefana s kojim sam došao u Podgoricu baciti u Moraču. Drugo, rekli su mi: - Imaš tri ćerke, ti znaš kako Šiptari vole da j... srpsku decu. Ne igraj se glavom." Psovali su mi srpsku majku, četničku. Govorili mi: "Nije ti ovo Srbija, nije ti ovo Ravna gora" - kazao je Paja Velimirovć.

Navode, tvrdnje i iskaze koje je Mirko Velimirović zvani Paja dao u intervjuu za portal IN4S, odbrana nevino optuženih je znala, dokazala i verifikovala još pre šest godina, kaže advokat Miroje Jovanović. Svedok saradnik u tom procesu Velimirović, optužio je bivšeg SDT Milivoja Katnića i njegovog zamenika Sašu Čađenovića da su ga primorali zajedno sa tajnom policijom da lažno svedoči protiv Mandića, Kneževića, ali i generala srpske Žandarmerije Bratislava Dikića, kome je trebalo da se podmetne oružje koje je navodno bilo namenjeno za učesnike protesta na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016.

- Ne postoji, niti je postojalo nikakvo oružje koje je bačeno u jezero Gazivode. Ne postoji ni Fadilj od koga sam kupio to oružje, kako sam pod ucenom to lažno tvrdio na sudu. I oružje i Fadilja izmislio je Milivoje Katnić. Od njega je sve i počelo - tvrdi sada Velimirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)