DOJAVE O BOMBAMA ZAUSTAVLJAJU NASTAVU: Osim u srednjoj, nastava prekinuta u tri osnovne škole u Herceg Novom

V.V.

29. 02. 2024. u 15:49

Nakon Srednje škole, na meti dojavljivača o bombama našle su se i tri hercegnovske osnovnoškolske ustanove, „Dašo Pavičić“, „Orjenski bataljon“ i „Milan Vuković“.

ДОЈАВЕ О БОМБАМА ЗАУСТАВЉАЈУ НАСТАВУ: Осим у средњој, настава прекинута у три основне школе у Херцег Новом

fOTO: RT HN

Nastava je prekinuta, poslepodnevna smena radi onlajn. Samo u školi „Ilija Kišić“ nastava se odvija redovno. Odeljenje bezbednosti Herceg Novi u saradnji sa Odsekom za visokotehnološki kriminal i Odsekom za antidiverzionu zaštitu Uprave policije i predstavnicima Interpola radi na pronalaženju osoba koja stoje iza dojava o bombama.

Na konferenciji za novinare o tome je informisao načelnik hercegnovskog Odelenja bezbednosti,Slobodan Đokić, istakavši da je zaštita dece obezbeđena i preventivnim delovanjem i obilascima svih škola.

-Nakon svake prijave, policija izađe na teren u najkraćem roku. U svega nekoliko minuta mi smo u školama u cilju pronalaska eventualno neke naprave. Obavimo odmah evakuaciju dece, nastavnika, osoblja, kako bi preuzeli kontrolu - objasnio je Đokić.

Nakon obilaska škola i utvrđivanja da je reč o lažnim dojavama, pripadnici policije obaveštavaju kolege u Odseku za visokotehnološki kriminal.

Đokić je kaže uveren da će kao i do sada otkriti i ovog počinioca. Prema njegovim rečima ta problematika je složena,ali ima  nekih pomaka.

fOTO: RT HN

-Nadam se da ćemo  brzo rešiti ovaj problem u Herceg Novom. Sa sličnih mejlova ili iste platforme, osim u Herceg Novom, stižu preteće poruke i u Kotoru - kazao je Đokić.

Rešavanje slučaja o lažnim dojavama je prioritet i u  Sektoru za suzbijanje kriminala.

Đokić ističe da su pozvali  Odsek koji se bavi antidiverzionom zaštitom koja je izašla na lice mesta sa specijalnim vozilima i deset službenika koji se bave otkrivanjem eventualno postavljenih eksplozivnih naprava.

- Oni su sa nama obavili  detaljan pregled Srednje škole i utvrđeno je da je ona potpuno bezbedna i da je dojava lažna.

Pripadnici policije čuvali su tokom noći zgradu školskog centra, a nakon početka nastave, ostali su u blizini škole. Iako su znali da je današnja prijava lažna, postupili su u skladu sa protokolom i evakuisali sve škole koje su dobile mejlove preteće sadržine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)