PONOVO O IZRUČENJU DO KVONA: Apelacija ukinula odluku višeg suda u Podgorici

V.K.

09. 02. 2024. u 14:08

APELACIONI sud Crne Gore uvažio je žalbu branilaca okrivljenog južnokorejskog državljanina Do Kvona, osumnjičenog za prevaru kriptovalutama, ukinuo rešenje Višeg suda i vratio predmet na ponovno odlučivanje prvostepenom sudu.

ПОНОВО О ИЗРУЧЕЊУ ДО КВОНА: Апелација укинула одлуку вишег суда у Подгорици

Skupština Crne Gore

Iz suda je saopšteno da odluku o izručenju Do Kvona ne može doneti ministar pravde Andrej Milović.

Prvostepenim rešenjem Višeg suda utvrđeno je da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Do Kvona radi krivičnog gonjenja zbog više krivičnih dela po molbi Južne Koreje i molbi Sjedinjenih Američkih Država. Odlučujući o žalbi branilaca okrivljenog, Apelacioni sud je ocenio da u rešenju ima bitnih povreda odredaba krivičnog postupka ZKP.

Odluka apelacije je usledila dan uoči za danas zakazane sednice skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu na kojoj će biti saslušani ministar pravde Andrej Milović, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović i rukovodilac Specijalnog policijskog odeljenja Predrag Šuković o potencijalnim zloupotrebama u toj jedinici policije povodom preduzimanja službenih radnji u vezi južnokorejskog državljanina Do Kvona. Kako je saopšteno, Milović, Novović i Šuković biće saslušani i o drugim aktuelnim bezbednosnim pitanjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave