SAMOHRANA MAJKA SA DONATORKOM BUBREGA PUTUJE U ISTANBUL: Đurović uplatio 28.000 evra za Bojanino lečenje

B. DABIĆ

28. 01. 2024. u 16:34

САМОХРАНА МАЈКА СА ДОНАТОРКОМ БУБРЕГА ПУТУЈЕ У ИСТАНБУЛ: Ђуровић уплатио 28.000 евра за Бојанино лечење

Fot: B.Dabić

Za spas života samohrane majke, transplantaciju bubrega,  potrebnih još 28 hiljada evra uplatila je danas kompanija „Cerovo“ iz Bara, a vlasnik Goran Đurović po ko zna koji put potvrdio humani gest.

Đurović je kazao da će njegova kompanija uplatiti novac za  lečenje Bojane Mandrape iz Budve, koja čeka na transplantaciju bubrega.  Bubreg je Mandrapi donirati koleginica iz Opštine Budva Silva Stanišić.

„Naše društvo treba da ima više empatije“, kazao je Đurović.

Inače, ovo nije prvi put da je Đurović donirao novac za lečenje građana Crne Gore. Krajem decembra 2021. godine podržao je humanitarnu akciju kada je Ratko Drašković iz Nikšića donirao bubreg sugrađanki Radmili. Osim toga, kompanija Cerovo kao društveno-odgovorna firma godinama izdvaja sredsta za obrazovne i zdravstvene ustanove, pojedince…

Kad je saznao da je potrebna pomoć samohranoj majci Bojani  koju je u kratkom periodu zadesila porodična tragedija, gdje je izgubila oba roditelja, te mlađeg brata, Đurović nije imao dilemu. Odlučio je da uplati kompletan iznos za Bojanino lečenje.

 Kako Bojana nije državljanka Crne Gore, nema pravo na refundiranje troškova od strane Fonda za zdravstvo.

Operacija je bila zakazana za subotu, ali je odložena jer je nedostajalo preko 28.000 evra. Zaposleni u Opštini Budva pokrenuli su pre nekoliko dana akciju prikupljanja novca za operaciju njihove koleginice Mandrape.

Prethodno je bila organizovana akcija prikupljanja novca kojoj su se odazvali brojni građani, preduzeća, školske ustanove, što je i omogućilo Bojani i Silvi da odu u Istanbul.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)