SUTOMORE MENJA VIZUELNI IZGLED: Postavljen kamen temeljac za novi trg, investicija vredna oko 1,5 miliona evra

B. DABIĆ

21. 01. 2024. u 14:16

IZGRADNjA trga u Sutomoru i rekonstrukcija obalne zone, druga faza, zvanično su počeli.

СУТОМОРЕ МЕЊА ВИЗУЕЛНИ ИЗГЛЕД: Постављен камен темељац за нови трг, инвестиција вредна око 1,5 милиона евра

Foto: B.Dabić

Kamen temeljac na Bogojavljenje su  položili predsednik Opštine Bar Dušan Raičević, direktor Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom Mladen Mikijelj, pomoćnica direktora Uprave za kapitalne projekte Maja Delić i predsednik MZ Spič Sutomore Frano Vuksanović.

Sporazum o rekonstrukciji obalne zone u Sutomoru, koji je podeljen u četiri faze, Opština Bar, zajedno sa Morskim dobrom i Upravom za kapitalne projekte potpisala je još 2019. godine. Radovi na prvoj fazi započeti su 2020, a završeni u julu 2021. godine.

Foto: B.Dabić

 

Vrednost investicija u drugoj fazi je oko 1,5 miliona evra. Pomoćnica direktora Uprave za kapitalne projekte Maja Delić kazala je da će u drugoj fazi rekonstrukcije Trga u Sutomoru učestvovati u ukupnom iznosu od 950 hiljada, Opština Bar sa 200.000 i JP Morsko dobro 445.000 evra.

Faza II izvođenja radova obuhvata izgradnju trga sa zelenim površinama, pjacete i rekreativne zone, ukupne površine 5.300 m².

-Jasno potvrđujemo da svi zajedno želimo da menjamo percepciju o Sutomoru kao turističke destinacije što svakako  doprinosi i ponudi ovog dela barskog priobalja, pokazujemo kako se može kroz udružene snage i napore doći do konkretnih rešenja - poručio je predsednik Opštine, Dušan Raičević.

Foto: B.Dabić

 

Direktor JP Morsko dobro Mladen Mikijelj kazao je da ovaj projekat nije važan samo za Sutomore, već za celu barsku opštinu. On je rekao da su prošlu godinu iskoristili kako bi završili sve neophodne radnje, kako bi ove krenuli sa realizacijom projekta.

- Jako sam srećan što je saradnja sa Opštinom Bar od starta bila na zavidnom nivou. Osim toga, imali smo i sjajnu saradnju sa Upravom za kapitalne projekte i samo kroz ovaj vid saradnje lokalnih samouprava i državnih institucija možemo raditi na realizaciji projekata koji su od opšteg značaja. Percepcija o Sutomoru treba da se menja, delimično se promenila realizacijom prve faze – izgradnjom Šetališta, a čini mi se da će sa realizacijom ove, glavne faze, Sutomore potpuno izmeniti identitet. Očekujem da ćemo radove završiti pre početka letnje turističke sezone - kazao je Mikijelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)