BOGOJAVLJENJE U PODGORICI: Do krsta prvi isplivao Bogdan Jovićević (FOTO/VIDEO)

I. D. S.

19. 01. 2024. u 14:33

VELIKI broj vernika okupio se na sastavcima Ribnice i Morače, ispod Nemanjinog grada, gde je na Bogojavljanje organizovano tradicionalno plivanje za časni krst. Prvi je do krsta isplivao Bogdan Jovićević iz Dodoša.

БОГОЈАВЉЕЊЕ У ПОДГОРИЦИ: До крста први испливао Богдан Јовићевић (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: I.D.S.

Mitropolija crnogorsko-primorska povodom praznika Bogojavljenja, u Podgorici, na ušću Ribnice u Moraču, na Skalinama ispod Nemanjinog grada, organizovala je tradicionalno plivanje za časni krst. Među mnogobrojnim plivačima, kojima je vera jača od izuzetno hladne i brze Morače, bilo je svih generacija - od  dece, pa sve do 70-godišnjaka.

Na učešće u trci za časni krst, pored većine muškaraca, bilo je nekoliko odvažnih devojaka. A pobednik u bogojavljenskom plivanju bio je Bogdan Jovićević iz Dodoša.

Prisutnima se obratio i protojerej Mirčeta Šljivančanin, poručivši da na ovaj praznik obnavlja život i daruje spasenje svima koji ga slave.

- U ovaj dan koji danas slavimo, Bog nam je pokazao da brine o nama, ali nas je pozvao da i mi otvorimo svoja srca i pokažemo da smo Božiji ljudi. Danas se i reka Morača i reka Ribnica, i sve reke i vode preobražavaju blagodati Božjoj radi obnovljenja života, ljubavi i jedinstva među ljudima. Ovaj dan obnavlja život, ljubav, slogu i mladost, zdravlje i daruje spasenje svima koji ga slave - poručio je Šljivančanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)