LISICE ZA DVOJE CARINIKA I DVOJICU BARANA: Nastavak hapšenja u Crnoj Gori zbog šverca cigareta

B. DABIĆ

28. 12. 2023. u 09:23

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva pripadnici Specijalnog policijskog ođeljenja uhapsili su Đ. P., N.K. i dvoje službenika Uprave prihoda i carina I.K. i V.Đ. Prehapšenja izvršeni su pretresi više objekata koje Barani koriste .

ЛИСИЦЕ ЗА ДВОЈЕ ЦАРИНИКА И ДВОЈИЦУ БАРАНА: Наставак хапшења у Црној Гори због шверца цигарета

Uprava policije CG

- Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a nakon pretresanja prostorija privrednog društva ‘P’ DOO B., Specijalno policijsko odeljenje je lišilo slobode Đ.P., osnivača i odgovorno lice društva,kao i bivšeg zaposlenog u društvu N.K. i dva službenika Uprave prihoda i carina I.K. i V.Đ., zbog osnova sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja - saopštio je tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

On je objasnio da će SPO protiv osumnjičenih fizičkih lica podneti krivičnu prijavu, ali i protiv osumnjičenog pravnog lica „P“ DOO B. i tri osumnjičena pravna lica, „A. D. C.“ , „A.“ i „L.I.“, sa sedištem u inostranstvu:

Premijer Milojko Spajić nakon informacije o hapšenju dvojice Barana i dvoje carinika u Baru po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva oglasio se jutros ističući  punu podršku  Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

- Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije od neprocenjive je važnosti, a Novovićev doprinos na tom polju prepoznao je i Stejt dipartment. Tokom današnjeg sastanka razgovarali smo o daljim koracima usmerenim ka jačanju Specijalnog državnog tužilaštva. SDT će dobiti svu potrebnu pomoć u obezbeđivanju boljih uslova za rad, potrebnih zakonskih izmena, ali i olakšavanju pristupa podacima drugih institucija, što je dosada otežavalo i usporavalo rad.

Bivši premijer Dritan Abazović na društvenim mrežama takođe je pozdravio “veliku akciju SDT I SPO, kao nastavak aktivnosti na suzbijanju organizovaog šverca cigareta”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu