BIVŠI RADNICI NVO VEKTRA BOKA: „Organizovani kriminal nas je doveo na ulicu“

V.V.

28. 11. 2023. u 17:05

Zbog neisplaćenih potraživanja iz perioda dok su bili u radnom odnosu dvadesetak bivših radnika Vektra Boke okupljenih u istoimenom nevladinom udruženju, održali su još jedan u nizu protesta nezadovoljni situacijom koja dugo traje i kojim, kako kažu,nastavljaju borbu „protiv organizovanog kriminala koji ih je doveo na ulicu“.

БИВШИ РАДНИЦИ НВО ВЕКТРА БОКА: „Организовани криминал нас је довео на улицу“

Foto: RT HN

Predsednik NVO „Bivši radnici Vektra Boke“ Đorđe Rajak objasnio je da se okupljeni radnici bore i protiv prodaje hotela Igalo, ali je dodao i da je bivši predsednik sindikata falsifikovao potpise kojim traže delimično ukidanje privremene mere zabrane prodaje imovine Vektra Boke.

-Vidite napuštenu zemlju koja je navodno izvršnom ispravom dovedena do izvršenja. Mi sumnjamo u tu ispravu i imamo pravo na to.Na početku smo bili saglasni da se hotel Igalo proda ali da se prvenstveno isplate otpremnine. Što se tiče sadašnjeg skupljanja potpisa, upozoravamo ih i javno kažemo da je polovina od 80, falsifikat. Ima čovek koji na žalost nije među živima, koji je bio organizator ove NVO, a potpis mu je na spisku, rekao je Rajak.

Prema njegovim rečima neistina je da su otpremnine izgubljene na sudu. Podseća  da su  tužbe u cilju njihove naplate podnete ranije a navodi i činjenicu da je ročište u hercegnovskom Osnovnom sudu zakazano za kraj decembra.

-Ako se ispoštuje zakon, ako ne bude radnji ispod žita, sasvim smo sigurni da sud mora da nam dodeli otpremnine. Priznala ih je i država i Vlada i  investitor Dragan Brković, ali je kasnije hteo da nas prevari. Za to je kriv sekretar društva kao i bivši samozvani predsednik sindikata, uveren je Rajak.

On očekuje da će Privredni sud 1. decembra doneti odluku o uvođenju stečaja jer će kroz novi plan reorganizacije, kako tvrdi, naplatiti sva preostala potraživanja uključujući i otpremnine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao