TALASI PREVRTALI BARKE: Olujni vetar u Crnoj Gori dostizao brzinu i od 115 kilometara na čas, obarao stabla i dizao krovove

I. D. S.

04. 11. 2023. u 14:15

SNAŽNO nevreme napravilo je probleme širom Crne Gore. Olujni vetar koji je dostizao brzinu i od 115 kilometara na čas, praćen snažnim pljuskovima obarao je stabla, dizao krovove, a talasi su kidali vezove i prevrtali barke.

ТАЛАСИ ПРЕВРТАЛИ БАРКЕ: Олујни ветар у Црној Гори достизао брзину и од 115 километара на час, обарао стабла и дизао кровове

I.D.S.

Kao što su i upozoravali meteorolozi, najavljujući za juče crveni meteo alarm, snažno nevreme pogodilo je celu državu. Od juga do severa kiša i vetar pravili su probleme. Snažan jugo obarao je stabla, podizao talase, krovovi i fasade su oštećeni u više gradova, a u primorskim gradovima probleme su pravili i veliki talasi. Na jugu su udari vetra bili najsnažniji do 115 km/na čas, pa je uspeo da prevrne i jednu barku usidrenu u Perastu, a više jedrilica je nasukano usled kidanja veza.  Zbog oluje ni trajekti nisu saobraćali, a problema je bilo i u kopnenom saobraćaju, kako su pojedini putevi, usled obilnih padavina, bili pod vodom.

Nevreme je, osim u primorskim gradovima, velike probleme doneo i severnim opštinama.  Građani su službama za spasavanje prijavljivali da su stabla oštetila krovove, automobile...

Oluja nije zaobišla ni crnogorsku prestonicu i vatrogasci su celog dana bili na terenu kako bi sanirali posledice nevremena, kazali su iz cetinjske Službe zaštite i spasavanja.

Kako je pojasnio meteorolog Branko Micev, nevreme koje je zahvatilo Crnu Goru posledica je ciklona Kiran, koji je velike probleme pravio širom Evrope.

- Ciklon Kiran sa centrom u oblasti Severnog mora, u njegovom jugoistočnom sektoru na udaljenisti oko 1.900 km od centra ciklona, na istočnoj obali Jadrana pa sve po dubini kopna i u Crnoj Gori donosi jako nestabilno vreme, kišu, pljuskove sa grmljavinom i olujni južni vetar sa rizikom od vremenskih nepogoda i posledica na terenu – objašnjava Micev napominjući da će tokom dana i vetar i kiša oslabiti, ali da se jači udari i padavine opet očekuju sutra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)