KRUPAN ZALOGAJ ZA ŽELEZARU? Manojlović: Biznis plan koji je dao EPCG "predimenzioniran"

I. D. S.

19. 10. 2023. u 06:45

BORD direktora nikšićke železare u utorak je smenio izvršnog direktora te fabrike, Đorđija Manojlovića i to zbog, kako su pravdali, neispunjenog biznis plana i nepoštovanja odluka članova odbora.

КРУПАН ЗАЛОГАЈ ЗА ЖЕЛЕЗАРУ?  Манојловић: Бизнис план који је дао ЕПЦГ предимензиониран

V.K.

To je, ocenjuju, dovelo preduzeće u lošu situaciju. Ipak, smenjeni direktor tvrdi da je urađeno sve što je bilo u moći i uprave i radnika, ali je biznis plan koji je dala matična kompanija EPCG bio "predimenzioniran".

Odbor direktora EPCG Železare Nikšić za vršioca dužnosti imenovao je Radojku Jeretin. Predsednik Odbora, Maksim Vučinić kazao je da je Manojlović smenjen jednoglasno. Menadžment bi, dodao je, trebalo da napravi presek stanja, insistira da se sprovedu odluke borda i da se stabilizuje stanje u fabrici.

- Srateški plan je da se interno organizuje obezbeđenje koje će služiti i Železari i čitavoj imovini EPCG, da se u što skorijem roku poveća kapacitet elektrane i poveže na mrežu i da se nastavi sa radom u proizvodnji konstrukcija i podkonstrukcija - smatra Vučinić.

Napominje i da je u planu da se u najskorijem roku konkursom izabere izvršni direktor nikšićke železare.

Urađeno šta se moglo

NA počeku je postojao biznis plan koji je predviđao četiri delatnosti - solarne elektrane, konstrukcije, potkonstrukcije i Kovačnicu. Solarne elektrane su, podseća Manojlović, u aprilu počeli da realizuju. Za izradu konstrukcija za deset megavata nisu imali narudžbe. Kada je reč o Programu potkonstrukcija preorijentisali su se na eloksiranu bravariju. U vezi sa Kovačnicom imaju problem sa Agencijom za zaštitu konkurencije.

Smenjeni Manojlović kaže da je svakog meseca u Železari trebalo da se montira pet megavata, što je bilo predimenzionirano.

- Radnici i kompletna ekipa su za ovih sedam meseci uradili i više nego što se moglo. Ušli smo u jednu ruinu, ljudi su radili na terenu, na sređivanju hala i remontu opreme, otvorili smo radnički restoran, počeli smo sa pogonom eloksirane bravarije, doveli smo nekolika firmi kao klaster, oni su zakupci. Tako da je bilo aktivnosti, sve u smeru da se pusti bazna proizvodnja - istakao je Manojlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave