BLOKIRANA IMOVINA ZVICEROVIH VOJNIKA: Evo šta je sve privremeno oduzeto pripadnicima kavačkog klana

Novosti Onlajn

06. 10. 2023. u 19:10

PODGORIČKI Viši sud blokirao je imovinu u vlasništvu članova "kavačkog klana" ili njima bliskih osoba, zbog sumnje da je stečena nezakonitom delatnošću.

БЛОКИРАНА ИМОВИНА ЗВИЦЕРОВИХ ВОЈНИКА: Ево шта је све привремено одузето припадницима кавачког клана

društvene mreže

Sutkinja za istragu tog suda Suzana Mugoša, takvu odluku donela je postupajući po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) - da privremeno blokira imovinu okrivljenih u predmetu protiv okrivljenog Radoja Zvicera i drugih, zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca. Privremena mera zabrane raspolaganja, istovremeno stavljena je i na vinograde Milana Vujotića u podgoričkim Sadinama. On važi za Zvicerovu desnu ruku.

- Privremena mera zabrane korišćenja i raspolaganja nepokretnosti uz zabeležbu zabrane doneta je u odnosu na: Nekretnine evidentirane u Listu nepokretnosti 188 KO Podgorica I, u formalnom vlasništvu lica Zorice Vujotić, nekretnine evidentirane u Listu nepokretnosti 1 KO Bioče i to samo u odnosu na parcelu broj 29 - lokalitet ‘ispod Bršlanice’, na ime Zorice Vujotić, na kojoj se nalaze stambeni objekti i bazen u izgradnji, čija izgradnja nije evidentirana u katastaru - piše u rešenju.

Tom odlukom blokiran je i stan pod Goricom, garažno mesto, kao i kuća i izgradnji sa bazenom... Osim vinograda u Sadnima, tužioci su tražili i od suda dobili rešenje, da blokiraju Vujotićeve livade u Doljanima i dvorište kuće. U Bogetićima je privremeno blokirano nešto više od 10.000 kvadrata šume u vlasništvu Rajka Perišića, a tom Nikšićaninu blokiran je i poslovni prostor u centru grada pod Trebjesom, ali i pašnjaci, njive i livade u Poviji.

U Kotoru su, u istom predmetu, blokirali šumu koja je u formalnom vlasništvu Dušana Jovanovića, ali i na delu puta koji pripada Jovanoviću. Blokirana je i imovina koja je u formalnom vlasništvu Ilije Dapčevića - šuma i građevinska parcela u Dobroti. Tom Kotoraninu zabranjeno je da raspolaže i stanom od 42 kvadrata u Budvi. U Dobroti je blokirano i nekoliko hiljada kvadrata pod šumom - u formalnom vlasništvu Petra Dubrete.

Oduzeto je i putničko motorno vozilo marke ‘audi A8 6.3 W 12 Quatro’ (specijalno putničko vozilo), reg.oznake PG-FN692, crne metalik boje u formalnom vlasništvu Ivana Đurovića, zbog osnovane sumnja da je navedena imovina stečena kriminalnom delatnošću, piše u rešenju suda.

Viši sud je, na zahtev SDT-a, blokirao i imovnu u Veljem Brdu, koja je u “formalnom vlasništvu lica Albertu Seli, jer postoji osnovana sumnja da je navedena imovina stečena kriminalnom đelatnošću”. Njemu je blokirana kuća površine 92 kvadrata, pomoćna od 77 kvadrata i dvorište površine 303 metra kvadratna.

Da podsetimo Radoje Zvicer je jedan od vođa kavačkog kriminalnog klana, a SDT ga tereti u više predmeta formiranih zbog ubistava, šverca droge, pranja novca... On je u bekstvu, a policija navodno traga za njim. Prema tvrdnjama tužilaštva, za njegovu kriminalnu ekipu, koja je sejala smrt crnogorskim i ulicama više država Evrope, radili su i policajci, pripadnici Vojske Crne Gore, tužioci, spasioci...

Pred Višim sudom u Podgorici protiv njega i više desetina pripadnika njegove kriminalne ekipe, vode se postupci zbog - pripreme likvidacije škaljaraca Milića Minje Šakovića, u februaru 2021. godine, ali i za planiranje ubistava vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića i njegovog saradnika Jovana Jovanovića.

Nedavno je podneta optužnica protiv 31 člana te kriminalne grupe - zbog ubistava škaljaraca Mila Radulovića zvanog Kapetan i Damira Hodžića, i Baranina Adisa Spahića koji nije imao kriminalni dosije. Do saznanja o njihovim krvavim poslovima istražitelji su došli nakon što im je Europol dostavio prepiske sa kriptovane Skaj aplikacije, na kojoj su pronašli i njegovu saradničku mrežu među policajcima.

- Ja mislim da će ovaj Zvicer da vam je*e majku svima za ovo što ste ga ranili tu pred familijom, mislim da će džigerice da vam vadi, da suši na Njeguše - poručivao je uhapšeni bezbednjak Petar Lazović uhapšenim “škaljarcima” dok je, istovremeno saradnicima iz sebi bliskog klana odavao službene informacije o pripadnicima druge kriminalne organizacije...

Prema jednoj, od nekoliko predatih optužnica, policijskim informacijama koje je delio Zviceru, Lazović je omogućio Zvicerovoj ekipi da uklanja tragove nakon izvršenih zločina, ali i da priprema napade na članove suprotstavljene kriminalne grupe.

BONUS VIDEO: POSLE VESTI DA JE UBIJEN - Ćerka Radoja Zvicera postavila post na Instagramu

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)