OČEKUJU SE REŠENJA ZA INSTITUT IGALO: Zahtev podržan sa više od 15 hiljada potpisa građana

V.V.

21. 09. 2023. u 14:45

ZAVRŠNA akcija u okviru kampanje „Svi zajedno kao jedan, Institut je svima vredan” planirana je danas na šetalištu u Igalu, ispred stare zgrade Instituta, od 18 do 21 sat.

ОЧЕКУЈУ СЕ РЕШЕЊА ЗА ИНСТИТУТ ИГАЛО: Захтев подржан са више од 15 хиљада потписа грађана

fOTO: V.V.

Ova akcija počela je 3. avgusta, a do sada je prikupljeno više od 15 hiljada potpisa. Iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore pozivaju građane da im se pridruže i podrže kampanju za spas ove u Crnoj Gori jedinstvene zdravstveno-rehabilitacione ustanove.

Predsednik hercegnovske Skupštine Ivan Otović podsetio je povodom završetka kampanje da su predstavnici lokalnog parlamenta bili prisutni u svim gradovima u kojima je organizovano potpisivanje peticije.

- Ne bih rekao da se ovde radilo samo o spasu Instituta, nego i o dodatnom apelu da svi zajedno moramo da očuvamo jedinu zdravstvenu ustanovu ovog tipa u Crnoj Gori. Da ne daj Bože dođe do gašenja Instituta, moramo se zapitati gde ćemo ići na rehabilitaciju. To je brend ne samo Herceg Novog, nego i Crne Gore - rekao je Otović.

On veruje da će 15 hiljada potpisa biti još jedan podstrek za rešavanje problema nagomilavanih u ovoj ustanovi minule tri decenije.

- Očekujemo kao predstavnici lokalne samouprave da se buduća Vlada ozbiljno pozabavi Institutom i da čujemo koja su konkretna rešenja, ili predlozi rešenja. Čekanje i prebacivanje odgovornosti ne vodi ničemu - jasan je Otović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024