SMENJUJU ANELU, PADA I DPS? Narušeni međustranački odnosi "drmaju" vlast u Gusinju

Марија Стевановић
Marija Stevanović

21. 09. 2023. u 07:45

PUKLA je "ljubav" između DPS i Bošnjačke stranke u Gusinju, a "ceh" će po svoj prilici platiti predsednica opštine Anela Čekić, kadar DPS-a, mada nije nemoguće da i njena stranka ode u opoziciju!

СМЕЊУЈУ АНЕЛУ, ПАДА И ДПС? Нарушени међустраначки односи дрмају власт у Гусињу

milutin sekulović

Naime, odbornici Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Albanske koalicije (Demokratski savez, Albanska alternativa, Demokratska unija Albanaca), Socijaldemokratske partije (SDP) i Socijalističke narodne partije - njih 20, nezadovoljni su načinom funkcionisanja lokalne samouprave, radom kabineta predsednice opštine, netransparentnošću u radu i nizom drugih nepravilnosti. Dakle, dve trećine u lokalnom parlamentu predalo je inicijativu za smenu predsednice opštine Gusinje Anele Čekić.

Ćutanje

PREDSEDNICA opštine Gusinje Anela Čekić nije odgovarala na telefonske pozive i poruke. S druge strane, Balić naglašava da se BS ne plaši suda građana, već naprotiv. Kako kaže, i oni su na parlamentarnim izborima "jasno pokazali koga vide kao budućnost Gusinja".

- Inicijativa je upućena predsedniku Skupštine opštine Gusinje Bujaru Hasanđekaju, koji će zakazati sednicu - kaže predsednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Gusinje Sanel Balić. - Iako smo deo lokalne vlasti, u kontinuitetu upozoravamo na nepravilnosti u radu kabineta predsednice opštine. Smena sekretara za finansije Miralema Bekteševića i oduzimanje nadležnosti sekretarki za opštu upravu Samri Balić, kadrovima BS, suprotno zakonima Crne Gore, potez je koji pokazuje da je lokalni odbor DPS spreman na sve kako bi eliminisao bilo kakvu kontrolu u radu.

Balić navodi da će "zbog nekorektnog odnosa prema koalicionim partnerima, ali i zbog interesa i budućnosti Gusinja, OO Bošnjačke stranke Gusinje preispitati dalji koalicioni angažman sa DPS".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana