TUNEL KOPALO DEVET "RUDARA": Novi detalji iz istrage posle upada u depo višeg suda u Podgorici

V. Kadić - S. Đokić

19. 09. 2023. u 11:46

U kopanju tunela i obijanju depoa podgoričkog Višeg suda u Njegoševoj ulici, u centru glavnog grada Crne Gore, učestvovalo je devet osoba.

ТУНЕЛ КОПАЛО ДЕВЕТ РУДАРА: Нови детаљи из истраге после упада у депо вишег суда у Подгорици

Vlada Crne Gore

Ovo je "Novostima" potvrđeno iz više izvora i, kako saznajemo, sa tim brojem ne završava se spisak osumnjičenih čijom identifikacijom se uveliko bave crnogorski istražitelji.

Policijski službenici "češljaju" desetine sati snimaka sa nadzornih kamera, kako bi utvrdili da li su se i sa kim sastajali "rudari" u danima kada su pripremali upad u prostoriju u kojoj se čuvaju poverljivi dokazi iz mnogobrojnih sudskih postupaka.

Provala u sudski depo otkrivena je 11. septembra. Otkriveno je da su lopovi u depo ušli kroz tunel, dug oko 30 metara, koji je iskopan od stana u suterenu u Njegoševoj ulici 12, do sudskog depoa. Naknadno je utvrđeno da su se kopači interesovali za predmete u kojima su dokazi protiv šefova i članova organizovanih kriminalnih grupa i to za one u kojima je prvooptuženi Slobodan Kašćelan iz "kavačkog sastava".

Crnogorski istražitelji bi trebalo vrlo brzo da dobiju prve preliminarne rezultate veštačenja tragova izuzetih tokom uviđaja u depou Višeg suda, tunela kojim se došlo do njega i stanu iz kojeg je kopan, a među njima i analize bioloških tragova "rudara mafije". Sumnja se da su lopovi imali pomoćnike unutar sudske zgrade. Jedan krak istrage fokusiran je i na proveravanje činovnika Višeg suda koji su boravili ili mogli da borave u depou.

U međuvremenu je saslušana vlasnica suterenskog prostora u spornom stanu, prekoputa zgrade Višeg suda. Ona je, kako saznajemo, objasnila tužiocu kako su osumnjičeni došli do nje i ispričala im da je posrednik bila jedna podgorička agencija za nekretnine, čiji agenti su i doveli ženu koja se predstavila kao državljanka jedne susedne države koja planira da otvori salon venčanica. Navodno, nakon što je vlasnica prostora ponudila da uredi suteren, žena lažni zakupac je rekla da njoj više odgovara da ga preuređuju po svom izboru. Tog dana platila je dve kirije unapred i to je navodno bio iznos od 2.800 evra.

Saradnja dveju policija

POMOĆNIK direktora policije Srbije Dragan Vasiljević i v. d. direktora Uprave policije Crne Gore Nikola Terzić sastali su se juče u Beogradu i tom prilikom su istakli da je saradnja policija dveju zemalja dobra i profesionalna, ali da uvek postoji prostor za dalje unapređenje. Na sastanku je ukazano da je cilj dve države borba protiv svih vidova kriminala, posebno organizovanog, kojem se uspešno može suprotstaviti samo jasnim i snažnim odgovorom kroz zajednički rad i saradnju. Nije bilo informacija da li je tom prilikom bilo reči i o slučaju "tunel".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)