DA ORGANIZUJU TRAJEKTNI PREVOZ: Inicijativa da Herceg Novi i Tivat preuzmu liniju Kamenari-Lepetane, čeka formiranje vlade

V.V.

15. 09. 2023. u 10:53

TRAJEKTNU liniju Kamenari-Lepetane i preduzeće koje bi se bavilo prevozom trebalo bi da organizuju hercegnovska i tivatska opština jer se na njihovoj teritoriji odvija trajektni linijski prevoz, smatraju u ova dva bokeljska grada.

ДА ОРГАНИЗУЈУ ТРАЈЕКТНИ ПРЕВОЗ: Иницијатива да Херцег Нови и Тиват преузму линију Каменари-Лепетане, чека формирање владе

Foto: V.V.

To zajedničko preduzeće je prema  rečima tivatskog predsednika Željka Komnenovića najefikasnije i najbolje rešenje na kojem će insistirati.

- U upravljačkoj i vlasničkoj strukturi ove dve opštine bile bi većinski zastupljene ali se za realizaciju te inicijative čeka formiranje nove Vlade - kaže Komnenović.

Podseća i da je jedna od tačaka sporazuma koji je GG „Narod pobjeđuje“ potpisala sa Pokretom „Evropa sad“  pitanje organizacije zajedničkog preduzeća koje bi gazdovalo trajektnom linijom Kamenari -Lepetane. Ta zamisao nije do sada realizovana jer to opštine ne mogu bez Vlade.

Komnenović je uveren da bi zajedničko preduzeće bilo zamajac ideje o sveobuhvatnoj regulaciji linijskog pomorskog saobraćaja kroz Boku.

-To je veoma važno iz ugla upravljanja, prostora, ali i pravičnosti i strateškog planiranja razvoja - kazao je Komnenović, gostujući  u RT Herceg Novi.

Podsećamo, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom preuzelo je upravljanje trajektnom linijom u februaru ove godine a početkom maja počela je naplata prevoza. U periodu od četiri meseca prihod je premašio četiri miliona evra.

Opština Herceg Novi je u martu imenovala Komisiju za rešavanje problema i statusa trajektne linije Kamenari-Lepetane, a u maju su odbornici lokalnog parlamenta usvojili zaključke i prosledili Vladi i Morskom dobru zahtev za osnivanje posebnog preduzeća, koje će se baviti trajektnim prevozom, a čije sedište bi bilo u Herceg Novom, jer je ovaj posao i započeo u Herceg Novom. Zahtevano je takođe da  Herceg Novi bude većinski zastupljen u vlasničkoj i upravljačkoj strukturi budućeg privrednog društva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!