MILAN KNEŽEVIĆ: Crna Gora nije "Salaš u Malom Ritu", niti sam ja Slavko Štimac, niti je nemački ambasador onaj Šicer

Novosti online

20. 08. 2023. u 17:08

LIDER koalicije "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević reagovao je danas na navode da na formiranje nove crnogorske vlade utiče ambasada Nemačka i istakao da su iz njegove stranke spremni da pregovaraju sa nemačkim ambasadorom kako bi se uverio da oni nisu destabilišući faktor u Crnoj Gori, prenosi RTCG.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Црна Гора није Салаш у Малом Риту, нити сам ја Славко Штимац, нити је немачки амбасадор онај Шицер

DNP

Istakao je da ZBCG izuzetno poštuju Nemačku kao ekonomsku silu, ali i podsetio na aferu privatizacije Telekoma, u koju je, kako tvrdi, ta zemlja bila umešana.

- Crna Gora nije 'Salaš u Malom Ritu', niti sam ja Slavko Štimac, niti je nemački ambasador onaj Šicer da traži ko je zapalio žito. Poštujemo Nemačku kao jednu od najrazvijenijih zemalja sveta ali podsetiću vas da se i Nemačka vezuje za jednu od najvećih korupcionaških afera ovde u Crnoj Gori, a to je privatizacija 'Telekoma' koju smo mi raskrinkali, a koja je još uvek nema pravosudni epilog - istakao Knežević.

On je pozvao nemačkog ambasadora da razgovaraju i da se uvere kako od koalicije ZBCG Crnoj Gori ni njenoj vladi ne preti bilo kakva destabilizacija.

- Mi nismo ljudi koji će na bilo koji način destabilizovati ni Crnu Goru, ni crnogorsku vladu i da oni nekako, malo smanje taj doživljaj u smislu da se ovde svakodnevno dele packe i da jedna, ili druga, ili peta ambasada sastavljaju Vladu, i posle se onda bune kad ja kažem da Crna Gora liči na ambasadoristan, jer to nije nigde zabelženo da oni imaju takav jedan opseg aktivnosti koji ide u pravcu sastavljanja vlade - kazao je Knežević za Portal "Borba".

On je istakao da o navodnim pritiscima Ambasade Nemačke nije čuo od strane mandatara Spajića, već da je to saznao kroz neformalne razgovore.

- E sad, bilo bi vrlo interesantno, evo recimo za ostale zemlje Kvinte, liše Nemačku, da istraže kako recimo Nemačka poštuje sve ove sankcije Rusiji, da li tu postoji neka saradnja, da li tu postoji neka nemačka banka u Rusiji koja nije zatvorena i koja nije povukla depozite i nije zaustavila svoj rad. Verujte da sam dobro obavešten iako nisam na funkciji predsednika Odbora za bezbjednost i odbranu - poručio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)