HERCEGNOVSKI FILMSKI FESTIVAL: U programu i do sada neviđeno delo Živka Nikolića

V.V.

09. 08. 2023. u 15:07

Deseta epizoda svojevremeno popularne serije „Oriđinali“, reditelja Živka Nikolića, snimana pre trideset godina, ali kao samostalno delo, nezavisno od ovog serijala, biće prikazana kao deo programa 36. Hercegnovskog filmskog festivala koji će biti održan od 22. do 28. avgusta.

ХЕРЦЕГНОВСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ: У програму и до сада невиђено дело Живка Николића

fOTO: FFHN-MFF

Scenarista serije pa i tog dela je Dragan Koprivica, mada je, prema njegovim rečima, napisanom scenariju Nikolić dodao dosta detalja i uneo brojne izmene, a naslov filma je „Čudni ljudi“. Iz ekipe „Oriđinala“ u podeli je jedino popularni Niša koga igra Mima Karadžić. Reč je o ljubavnoj sagi, mozaiku koji oko Niše sklapa grupa devojaka.

U „spasavanju“ ove filmske zaostavštine koja je decenijama čamila u arhivama TV CG Koprivici je, kako je rekao za medije, pomogao reditelj Senad Šahmanović i generalni direktor ovog medija Boris Raonić.

Programi Hercegnovskog filmskog festival odvijaće se i ove godine u nekoliko segmenata. Takmičarske su selekcije dugometražnog igranog filma u selekciji producentkinje Jelene Mišeljić, zatim dokumentarni filmovi koje je selektovao reditelj Sead Šabotić i studentska ostvarenja u izboru selektorke Maje Todorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)