NIJE SE DESILO U POSLEDNJIH 20 GODINA: Najlošija predsezona u Crnoj Gori - kiša sve pokvarila

V.V.

06. 07. 2023. u 16:12

PRIVATNI brodići kojima gosti obilaze jedan od najlepših zaliva sveta, Bokokotorski zaliv i brojna atraktivna izletišta spremni su, ali većeg interesovanja još nema, priča Dušan Sučević, vlasnik flote „Pajo“ koji je u ovom poslu već tridesetak godina.

НИЈЕ СЕ ДЕСИЛО У ПОСЛЕДЊИХ 20 ГОДИНА: Најлошија предсезона у Црној Гори - киша све покварила

Foto: Fb Brodovi Pajo

– Ovo je najlošija predsezona u proteklih 20 godina jer su brodski izleti vezani za vremenske prilike, a mi smo od 1. maja do 15. juna imali skoro 45 dana kiše. Videćemo kako će biti dalje ali opet sve zavisi od vremena, kaže Sučević podsećajući da su hoteli, kao nijedne godine do sada, bili dobro popunjeni još u aprilu.

Međutim, ni to nije pomoglo hercegnovskim brodarima, jer su hotelskim gostima izleti organizovani autobusima po Crnoj Gori i gradovima u regionu. Brodske ture se često dogovaraju sa drugim vlasnicima, a uz sve to oni koji su izgradili rizort Portonovi i Mamula, kupuju svoje brodove ili glisere i njima voze svoje goste. Tu opet domaćeg stanovništva i domaćih brodara nema, kaže Sučević.

Najbolji primer za „gužvu“ na moru su izleti do Plave špilje, jedne od najvećih atrakcija u hercegnovskom delu zaliva.

Foto: Fb Brodovi Pajo

 

- Dok su gosti išli u Plavu špilju sa lokalnim brodarima nije bilo nikakvih problema. Međutim, prepoznali su Plavu špilju kao interesantnu i brodari iz Kotora pa do nje vozi 150 lisera. Kada se unutar male špilje odjednom nađe šest-sedam brodova, postane tesno i nebezbedno i za posetioce i za brodare. Kako to regulisati, pita Sučević i dodaje da ovde stižu i brodovi iz Budve koji dovezu i po 300 putnika, pa je špilja prebukirana, opominje Sučević.   

Uz sve teškoće, dodaje Sučević, najveće zadovoljstvo donose gosti koji se vraćaju u Herceg Novi i traže domaće prevoznike, zadovoljni uslugom, pričom vodiča o znamenitostima Boke pa i tradicionalnim posluženjem. Zadovoljni su i činjenicom da uprkos brojnim poskupljenjima brodari cene izleta nisu menjali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave