DRAMA U CRNOJ GORI: Trudnica i još jedna žena zbog nevremena zarobljene na plaži - akcija spasavanja uspešna

B. DABIĆ

15. 06. 2023. u 10:38

SA nepristupačnog terena, iza brda Volujica u noći između srede i četvrtka spasene su dve žene, od kojih je jedna trudnica.

ДРАМА У ЦРНОЈ ГОРИ: Трудница и још једна жена због невремена заробљене на плажи - акција спасавања успешна

Foto: B.D.

Zašto su žene u 22.30 bile na stenovitom predelu Barske rivijere, na teško dostupnoj plaži Crvena stijena, za sada nije poznato, ali su imale sreće da budu uspešno evakusane na sigurno usled loših vremenskih okolnosti, jake kiše i  velikih talasa.

Pomoćnik direktora Uprave policije za sigurnost pomorske plovidbe Žarko Lukšić potvrdio je da su protekle noći evakuisane osobe prevezene u Hitnu pomoć Bar, gde su ih lekari pregledi, i sačekali članovi porodica.

- Oko 22.30 javljeno je na Pomorsko-operativni centar da se na plaži Crvena stijena, iza brda Volijica, nalaze dve osobe ženskog pola od kojih je jedna trudnica, a koje se ne mogu vratiti kopnenim putem za Bar. Odmah je angažovan spasilački čamac SAR-1 sa posadom i jedan pripadnik Sektora granične policije. Za nekih 15 minuta je čamac došao do pozicije i uz pomoć ronioca sa termalnim odelima jedna po jedna su uspešno evakuisane na spasilački čamac SAR-1, kazao je Lukšić.

Inače, plaža Crvena stijena svake godine predstavlja izazov za spasilačke akcije koje izvršava UPSUL, te s obzirom na to da je tek početak turističke sezone, molimo sve turiste i građane da ne ugrožavaju svoje živote te da izbegavaju avanturističke izlete prevashodno po lošim meteouslovima, kao što je bio slučaj u sredu veče i tokom noći, apelovao je Lukšić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu