PREVARANT TRESE CRNU GORU: Mogući kontakti lidera Pokreta "Evropa sad" sa "kraljem kriptovaluta" Do Kvonom

V.K.

09. 06. 2023. u 09:29

SLUČAJ svetskog "kralja kriptovaluta" Do Kvona koga potražuju vlasti Južne Koreje i SAD, zbog sumnje u prevaru na tržištu kriptovaluta od više desetina milijardi dolara, uveliko je zatresao Crnu Goru i to svega par dana uoči vanrednih parlamentarnih izbora, koji će se održati u nedelju 11. juna.

ПРЕВАРАНТ ТРЕСЕ ЦРНУ ГОРУ: Могући контакти лидера Покрета Европа сад са краљем криптовалута До Квоном

Pokret Evropa sad

Ovaj prevarant sumnjiči se da je sarađivao sa liderom Pokreta "Evropa sad" Milojkom Spajićem i da je navodno u minulom periodu lično finansirao lokalne, predsedničke izbore i kampanju te stranke koja se završava večeras u ponoć. Ostalo je da se o ovom događaju odredi specijalno državno tužilaštvo, dok oponenti Pokreta uveliko pokušavaju da ovom "aferom" ućare političke poene za eventualne postizborne koalicije.

Zbog toga je Spajić pozvao stranačke funkcionere i članove partije da ne izlaze na ulice ukoliko, kako je rekao, dođe do hapšenja ili nekog drugog neodgovornog scenarija!

- Pobedom na izborima potpuno ćemo iskoreniti mogućnost da neko, koristeći moć izvršne vlasti, vrši pritisak na ostale grane vlasti u pokušaju da ostvari političku ili bilo koju drugu korist. Pozivam funkcionere i članove da ne izlaze na ulice ukoliko dođe do hapšenja ili nekog drugog neodgovornog scenarija - poručio je Spajić, dodajući da će onima koji ga poslednjih dana optužuju za veze sa "kraljem kriptovaluta" i finansiranjem izbornih kampanja, odzvoniti u nedelju na izborima. - Imaju još dva dana zloupotreba, a nama godine dok ispravimo sistem.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da je Spajić "kriminalnu karijeru započeo u Beogradu, kao i svaki crnogorski kriminalac". On je poručio građanima da ako 11. juna glasaju za Spajića, držvu prepuštaju u ruke ozbiljnih međunarodnih kriminalaca.

Sporan kriptomat u Tivtu

BRITANSKI finansijer i osuđivani kriminaac Džordž Kotrel koga su pojedini zvaničnici Vlade Crne Gore doveli u vezu sa sumnjivom trgovinom kriptovalutama u Tivtu, već neko vreme je pod lupom američkih istražnih organa. Sumnja se da bi Kotrel mogao biti povezan sa nekoliko kompanija u Crnoj Gori. Ministar finansija Aleksndar Damjanović je rekao da se kriptomat u Tivtu povezuje sa Kotrelom.

- Potpuno je izvesno da je Spajić poslovao sa Do Kvonom, da je imao vrlo bliske odnose i da je tražio da finansira "Evropu sad". Sumnjam da je obavestio Milatovića i partiju o tome - uveren je Medojević.

Predsednik Crne Gore i jedan od vođa Pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović pozvao je sve političke aktere da ulože dodatni napor u cilju mirnog završetka izbornog procesa.

- Očekujem da nadležne institucije rade nepristrasno, doprinoseći stabilnosti zemlje i očuvanju pravnog poretka - poručio je Milatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

NEKE NAMIRNICE STROGO IZBEGAVAO: Kako je Tesla čuvao zdravlje - čudio se šta sve ljudi rado jedu