KRUPAC POD INGERENCIJOM NIKŠIĆA: Marku Kovačeviću predati ključevi parka

V.K.

06. 06. 2023. u 18:57

Elektroprivreda Crne Gore je danas, nakon što su završene ugovorne obaveze po osnovu sporazuma o zajedničkoj izgradnji, predala opštini Nikšić na upotrebu prelepu park-šumu Krupac.

КРУПАЦ ПОД ИНГЕРЕНЦИЈОМ НИКШИЋА: Марку Ковачевићу предати кључеви парка

Foto EpCG

Sporazum o zajedničkoj realizaciji projekta izgradnje park šume Krupac podrazumevao je rekonstrukciju zelenih površina sa izgradnjom rekreativnih sadržaja i igrališta.

- Imajući u vidu da je ugovorna obaveza zavšena, park šumu Krupac predajemo opštini Nikšić na održavanje - rekao je Tomaš Damjanović, rukovodilac sektora za korporativne komunikacije.

On je podjetio da parka zauzima površinu od oko 7000 m2, da sadrži pešačke staze u dužini oko 600 m, a igrališta za decu su na površini od oko 450 m2.

Ukupna vrednost projekta je oko 235 hiljada evra, bez PDV-a, a osim ovog prostora, za čije održavanje je sada zadužena opština Nikšić, Elektroprivreda je pošumila listopadnim i četinarskim drvećem prostor duž brane, u cilju obnavljanja nekadašnje zaštitne šume, a u vezi sa sprečavanjem erozije tla i održavanja stabilnosti brane. Ova površina se prostire od motela na Krupcu do zatvaračnice na drugom kraju brane. Dodatno su u parku postavljena i tri letnjikovca sa klupama i stolovima.

Damjanović se ovom prilikom zahvalio svim učesnicima projekta, nakon čega je na simboličan način predao ključeve parka Marku Kovačeviću, predsedniku opštine Nikšić. Marko Kovačević, predsednik opštine Nikšić, ovom prilikom se zahvalio EPCG na kontinuiranoj i izuzetnoj saradnji, realizaciji brojnih projekata koji služe na korist društvenoj zajednici, naglašavajući posebno značaj sadržaja za najmlađe sugrađane. Kovačević očekuje nastavak saradnje, a ovom prilikom najavio je i izgradnju akva parka na ovom području.

Nemanja Vuković, predsednik Skupštine opštine Nikšić, izrazio je zadovoljstvo izgledom parka i podsetio da je projekat uradila Agencija za projektovanje i planiranje opštine Nikšić, te da je projektant težio i napravio odlična rešenja svih elemenata mobilijara i parka uz upotrebu prirodnih materijala, tako da će posetioci moći uživati u mirnom odmoru, rekreaciji a tu su i igrališta sa spravama za decu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri