CILJ DA BOLNICA SAMOSTALNO RADI: Ministar zdravlja Crne Gore u Meljinama

V.V.

25. 05. 2023. u 15:50

BOLNICA Meljine kroz osnaživanje kadra i opreme treba da dođe do nivoa da samostalno da radi, to je naš cilj, poruka je ministra zdravlja Dragoslava Šćekića nakon posete ovoj ustanovi koja je odnedavno uvedena u sistem javnog zdravstva u okviru OB Kotor.

ЦИЉ ДА БОЛНИЦА САМОСТАЛНО РАДИ: Министар здравља Црне Горе у Мељинама

FOTO: V.V.

Nakon obilska bolnice, Šćekić je ocenio da Herceg Novi i Crna Gora u Meljinama imaju pravi dragulj te da je neverovatno da je neko mogao „da to blago prepusti,  da dođe do neuspele privatizacije i do stečaja, a da ostave građane bez zdravstvene zaštite“.

– Ova bolnica je potrebna celom crnogorskom zdravstvu jer ima ono što druge bolnice nemaju. Govorim prvenstveno o hiperbaričnoj komori koja je bila značajna i u eks JU i koja i sada pruža kvalitetnu uslugu, kazao je Šćekić.

FOTO: V.V.

Hiperbarična komora u Bolnici Meljine

On je s druge strane ocenio da bolnici sada nedostaje kadra, da je oprema stara i da mora da se menja. Novinare je informisao i da je do sada  uposleno 120 ljudi.

-Neko je hteo da plasira netačnu informaciju o otkazima. Kada je zdravstveni sistem CG prepoznao da se gasi jedan dragulj dali smo sve od sebe da bolnicu vratimo u sistem i da zaposlene iz jedne privatne zdravstvene ustanove angažujemo na zakonit način, objasnio je Šćekić i  dodao da će se širenjem kapaciteta bolnice povećavati i broj zaposlenih.

Prelazak Bolnice Meljine u sistem javnog zdravlja je istorijski trenutak za ovu medicinsku ustanovu, smatra dr Goran Komatina i dodaje da su radnici svesni da je oporavak proces za koji će trebati bar godina-dve.

Direktor Fonda za zdravsteno osiguranje, dr Vuk Kadić informisao je da je od početka funkcionisanja u okviru sistema javnog zdravlja u Bolnicu Meljine uloženo skoro četiri miliona evra, oko 650 hiljada  za lekove i medicinska sredstva i 2,4 miliona za bruto plate zaposlenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!