ABAZOVIĆ OTKRIO ŠTA OČEKUJE OD MILATOVIĆA: Neprihvatljivo da Đukanović na ovakav način daje otkaz poslanicima

Novosti online

08. 04. 2023. u 20:58

PREMIJER Crne Gore Dritan Abazović izjavio je večeras da bi novoizabrani predsednik Jakov Milatović trebalo da stavi van snage odluku odlazećeg predsednika Mila Đukanovića, čime bi se odredio novi termin parlamentarnim izbora.

АБАЗОВИЋ ОТКРИО ШТА ОЧЕКУЈЕ ОД МИЛАТОВИЋА: Неприхватљиво да Ђукановић на овакав начин даје отказ посланицима

foto: B.D.

- Milatović bi trebalo da okupi sve političke aktere i da zajedno odrede novi datum izbora. To može da bude i kraj juna, pre sezone - istakao je on na "Prvoj".

Dodao je kako je poenta da "legitimni predsednik i legitimni poslanici mogu zajednički da odrede datum izbora".

- Mislim da nije dobro da dopustimo da Đukanović na ovakav način daje otkaz poslanicima, to je neprihvatljivo - rekao je Abazović.

Kazao je kako su partijama iz "stare većine" nakon izbora potrebna 54 poslanika.

- DPS je prošlost, a na predstojećim izborima doživeće nokaut - istakao je.

Đukanović je vanredne parlamentarne izbore raspisao za 11. jun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)