"SUVERENISTI" BEZ MILA NA ČELU?! Pred predsedničke izbore u Crnoj Gori, opozicija kao da okreće leđaĆukanoviću

Марија Стевановић
Marija Stevanović

09. 02. 2023. u 08:25

OPOZICIJA u Crnoj Gori, koju predstavljaju takozvani suverenisti, nikako da se dogovori oko svog predsedničkog kandidata, bez obzira na to što im je za podnošenje kandidature ostalo manje od 20 dana.

СУВЕРЕНИСТИ БЕЗ МИЛА НА ЧЕЛУ?! Пред председничке изборе у Црној Гори, опозиција као да окреће леђаЋукановићу

Foto: M. Sekulović

Dogovor nije postignut ni juče prilikom novog pokušaja i kako je saopštio lider Liberalne partije Andrija Popović više nije aktuelna priča o nestranačkim ličnostima.

- Očekujem do kraja sedmice odluku s koliko će kandidata ići suverenistički blok, koji verovatno neće imati zajedničkog kandidata. Konsultacije će biti nastavljene narednih dana. Biće više kandidata suverenističkog bloka i biće to verovatno partijski lideri. Nijedan kandidat nije pominjan po imenu. Odluka će biti doneta do kraja sedmice - kazao je Popović, ističući da su ovo teški momenti za Crnu Goru. - Insistirao sam da se Milo Đukanović kandiduje kao lider najjače partije. Još nemamo odgovor.

Nekada verni Đukanovićev saradnik, počasni predsednik SDP Ranko Krivokapić kazao je da bi voleo da vidi Milicu Pejanović Đurišić kao kandidata ujedinjene opozicije na predsedničkim izborima 19. marta, ističući "da su u toku konsultacije sa DPS, te da bi voleli da vide nestranačkog kandidata". Time je potvrdio glasine da, uprkos tome što su bili dugogodišnji saveznici DPS, ne bi voleli da Milo Đukanović bude kandidat opozicije na predstojećim predsedničkim izborima.

MILICA NE MOTIVIŠE

ĐUKANOVIĆEV DPS za ove dve i po godine otkako je izgubio izbore u avgustu 2020. nije predstavio kandidata, osobu koja može da računa na široku podršku čak njihove baze, a kamoli ljudi van, smatra analitičar Stefan Đukić.

- Milica Pejanović Đurišić je dugo van mejnstrim politike i nisam siguran koliko ona može da motiviše. DPS je u nizu poraza, sad je neophodan kandidat koji će da motiviše - smatra Đukić.

- Ukoliko ne dođe do dogovora, SDP će imati svog kandidata - kazao je Krivokapić.

Identičan stav kao Krivokapić ima predsednik SDP Raško Konjević.

- Crnoj Gori potreban je nestranački kandidat - saopštio je na "Tviteru" Konjević, koji ističe da u toj partiji veruju da se oko toga može postići dogovor, a ako do dogovora ne dođe, SDP će imati svog kandidata.

RIVALI

DO sada je Državna izborna komisija potvrdila samo kandidaturu predsednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića, a kandidaturu su najavili lider pokreta Evropa sad Milojko Spajić, predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, a nema sumnje da će se kandidovati i lider Demokrata Aleksa Bečić.

 

Prema nezvaničnim informacijama iz tabora DPS "procene govore da jedina tri ozbiljna kandidata iz te partije mogu biti Đukanović, na lokalnim izborima poraženi gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i bivši premijer Duško Marković...

- Vremena ima još. To što još nismo saopštili ime kandidata, ne znači da na njegovom definisanju ne radimo veoma predano - kazao je Đukanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)