POZNAT I SRPSKOJ POLICIJI: Nikšićanin ranjen u Podgorici bio na čelu kriminalne grupe?

Novosti online

31. 01. 2023. u 22:42

MARJAN Jovović (41) iz Nikšića, koji je ranjen juče ujutru u restoranu "Vuk" u Podgorici, je odranije poznat crnogorskim organima reda.

ПОЗНАТ И СРПСКОЈ ПОЛИЦИЈИ: Никшићанин рањен у Подгорици био на челу криминалне групе?

Foto: MUP

Jovović je pre 12 godina uhapšen u Beogradu kao organizator međunarodne kriminalne grupe koja se bavila trgovinom droge iz Crne Gore u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, tako da je poznat u čitavom regionu. Policijska akcija izvedena je 2010. godine u Beogradu i Novom Sadu i tog dana je zaplenjeno 27 kilograma skanka.

- Kao organizator grupe označen je i Jovovićev saradnik Radoje Zindović, a kao pripadnivi grupe pali su Mentor Hodža, Zoran Paklar, Vasilije Maraš, Velimir Klikovac i Željko Terzić. Kod osumnjičenih je osim droge nađeno i oružje, municija i falsifikovana dokumenta - podseća izvor.

Članovi njihive kriminalne grupe svojevremeno su, kako su prenosili mediji pozivajući se na izvore iz istrage, uhodanim krijumčarskim kanalima prebacivali drogu u bunkerima automobila i kamiona.

Novac od prodaje droge ulagali su u kupovinu stanova i lokala, a započeli su i biznis preko kog su prali novac.

- Kupili su četiri stana i lokal u kome su otvorili mesaru preko koje su pokušali da održe legalan tok novca - utvrđeno je kasnije finansijskom istragom koju je sprovela policija.


BONUS VIDEO - KONVOJ ŽANDARMERIJE U USTANIČKOJ: Nastavlja se suđenje Belivukovom klanu

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ČESTO SRPSKO IME IMA TUŽNO ZNAČENJE: Roditelji koji ga daju svojoj deci često nisu svesni porekla