NOVI PROTEST ZAPOSLENIH U BOLNICI MELJINE: Ostaje li pola medicinskog i nemedicinskog osoblja bez posla?

V.V.

26. 01. 2023. u 18:11

NOVI protest verovatno će organizovati sutra (27. januar) zaposleni u Bolnici Meljine. Povod je danas objavljeni oglas JZU Opšta Bolnica Kotor kojim se u roku od tri dana traži dostavljanje prijava za slobodna radna mesta u hercegnovskoj zdravstvenoj ustanovi. Prema objavljenim podacima skoro polovina sada zaoslenih ostala bi bez posla!

НОВИ ПРОТЕСТ ЗАПОСЛЕНИХ У БОЛНИЦИ МЕЉИНЕ: Остаје ли пола медицинског и немедицинског особља без посла?

Mukama zaposlenih u Bolnici ne nazire se kraj, Foto V. V.

Čini se da su ovim zanemareni svi jasni zahtevi  zaposlenih u Bolnici, građana Herceg Novog i opštinske vlasti, koji su u proteklom periodu definisani kroz stav o neophodnosti očuvanja ove medicinske ustanove,  nastvak njenog rada u punom kapacitetu sve do nalaženja konačnog rešenja za probleme do kojih je dovela neuspela privatizacija. Podsetićemo, ovakav stav podržan je u vise navrata u resornim ministarstvima i Vladi. Umesto očekivanog angažovanja kadra koji bolnici Meljine nedostaje jer je u proteklom period došlo do osipanja, dobar deo sada zaposlenih bi prema podacima iz konkursa  mogao da ostane bez posla. Primera radi smanjen je broj laboratorijskih i medicinskih tehničara, nije oglašena potreba za neonatologom niti za pedijatrijskim sestrama…

Medicinska direktorica Bolnice Meljine dr Olivera Elez da je oglas  Pobjedi za prijem zaposlenih na radna mesta preko Opšte bolnice Kotor a za rad u bolnici Meljine izazvao priličnu uzenirenost.

- Kada su radnici videli spisak i raspored shvatili su da gotovo polovina osoblja nije obuhvaćena tim radnim mestima te da će ostati bez posla to je dovelo do uzrujanosti među zaposlenima, koji su  pokušali da dobiju neku informaciju. Zaista nemam nikakvu dodatnu informaciju šta nakon ovoga. Pokušaćemo na neki način da ovo razrešimo, a u ovom trenutku nemam ideju ni informnaciju kako i na koji način.

Dr Elez ističe da Bolnica Meljine mora da radi u punom kapacitetu.

-Oni koji su trenutno zaposleni u bolnici,  neki čak od vremena kada smo bili Vojna bolnica, a koji su prošli sve ove godine i period kašnjenja plata, protesta, štrajkova i  tri godine stečaja, sada ne bi smeli da ostanu bez posla, smatra dr Elez.

Ona je kaže  u komunikaciji sa direktorom kotorske bolnice dr Davorom Kumburovićem, a u ponedeljak će održati sastanak povodom novih dešavanja.

Podsetićemo, po odluci Vlade, bolnica u Meljinama bi trebalo da do  kraja ovog meseca postane deo javnog zdravstva Crne Gore, kao istureno odlelenje Bolnice Kotor, ali, kako je rečeno, da radi u punom kapacitetu dok se ne nađe trajno ršenje za izlazak iz problema do kojih je dovela očigledno neuspela privatizacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024