"MORAO SAM KRIOMICE DA POMAŽEM SRPSKI NAROD": Isplivao do sada neviđeni video-snimak Mila Đukanovića kad je bio veliki Srbin (VIDEO)

Novosti online

10. 01. 2023. u 09:35

"DA NIJE Milo Đukanović pomogao Vojsci Republike Srpske, ista na čelu sa Ratkom Mladićem ne bi oslobodila Srebrenicu i ne bi došlo do zločina u tom gradu", izjavio je za "BORBU" nekadašnji bliski saradnik bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića i ministar pravde Momčilo Mandić.

МОРАО САМ КРИОМИЦЕ ДА ПОМАЖЕМ СРПСКИ НАРОД: Испливао до сада невиђени видео-снимак Мила Ђукановића кад је био велики Србин (ВИДЕО)

Printscreen/Youtube/ BUNT

Tadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović je, prema Mandićevim tvrdnjama, Vojsci Republike Srpske pomagao u naoružanju i snabdevanju naftnim derivatima. Milova pomoć je bila spasonosna i odredila je delovanje Vojske RS nakon odbijanja Vens-Ovenovog plana i sankcija koje je tadašnja SRJ uvela prema Republici Srpskoj.

- Tada nam se ponudio Milo Đukanović koji je bio premijer Crne Gore da nam pomogne u naoružanju, prevozu i kupovini naoružanja iz Bugarske. Pored toga, pomogao je Vojsci Republike Srpske u snabdevanju naftom za tenkove i sva oklopna vozila. Tim gorivom je Vojska oslobađala Foču, Goražde, Srebrenicu, Čajniče, Rudo i Gacko. Da nije toga bilo, nikada Vojska na čelu sa Ratkom Mladićam ne bi oslobodila Srebrenicu i ne bi došlo do zločina u njoj. Za to je on bio zaslužan i mi smo mu bili zahvalni na tome, jer je Srbija tada napravila totalnu blokadu na Drini i Savi između Srbije i BiH - kazao je Mandić.

On podseća da se Đukanović tada oglušio o sankcije koje je Republici Srpskoj uveo Slobodan Milošević.

- To je Milo sam potvrdio na nekom skupu pred 6.000 ljudi, 1996. ili 1997. godine, ne znam tačno. On je tada kazao: "Kada su Momir Bulatović i Slobodan Milošević udarili sankcije Republici Srpskoj, ja i moja Vlada smo pomogli da opstane Republika Srpska, posebno Hercegovina i Istočni deo RS." To se može pronaći na Jutjubu - kazao je Mandić.

Milo Đukanović u akciji - SRBOVANjE

Na video-snimku sa pomenutog skupa koji vam dostavljamo u prilogu se može čuti kako Đukanović podseća Momira Bulatovića da ne mora da brani srpstvo od njega, podsećajući ga da je morao krijući od njega i Slobodana Miloševića da pomaže srpski narod u Hercegovini i Republici Srpskoj.

- Neka ne štiti Momir Bulatović srpstvo od mene, jer vlada koju ja vodim je morala godinama kriomice od Slobodana Miloševića i Momira Bulatovića da pomaže srpski narod u Hercegovini i Republici Srpskoj, kad su joj oni odlučno i bezdušno spustili rampu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna