CRNOGORCI TUŽE BILČIKA: DF neće da toleriše napade evroposlanika - Neka se tako ponaša u zemlji iz koje je došao

Novosti online

26. 12. 2022. u 16:43

POSLANIK Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović najavio je danas da će ovaj savez tužiti evroposlanika Vladimira Bilčika, zbog neistina koje iznosi o DF-u.

ЦРНОГОРЦИ ТУЖЕ БИЛЧИКА: ДФ неће да толерише нападе европосланика - Нека се тако понаша у земљи из које је дошао

Vladimir Bilčik / Foto Tanjug

Vučurović je u izjavi za podgorički Dan rekao da je preporuka Bilčiku i sličnima njemu iz DF-a da se tako ponašaju u zemljama odakle su došli ili da se uspostave korektni odnosi međusobnog uvažavanja, što je preduslov za saradnju. 

- Imate pojedine, poput Vladimira Bilčika, koji je potpuno nebitan političar u svojoj državi, ali ima želju da odličuje u Crnoj Gori, i to pretežno u korist Mila Đukanovića. Bilčik podržava Đukanovića iz konkretnih razloga i to čitava javnost vidi. Inače, DF će tužiti Bilčika zbog neistina koje je saopštio na račun DF, pa će na sudu imati priliku da objašnjava svoje laži - rekao je Vučurović.

Poručio je da svako treba da radi svoj posao.

- Mi smo izašli na izbore i sa našim koalicionim partnerima osvojili dovoljan broj mandata da vodimo Crnu Goru. Tako je u svakoj državi Evrope, pa će tako biti i u Crnoj Gori, koja je decenijama bila pod diktaturom i kriminalnim režimom i niko je, nakon svega, neće zaustaviti da dobije vladu koja je odraz izborne volje. Siguran sam da zapadni partneri neće dovoditi u pitanje osnovne postulate demokratije i da će kvalitetno saradivati sa novom vladom.  Ne zaboravimo da su prethodne dve vlade sastavljane pod pritiskom tih faktora, pa se to nije pokazalo kao dobar potez - kazao je Vučurović.

Crna Gora je poslednjih sedmica pod velikim pritiskom Vašingtona i Brisela da ne formira novu vladu, odnosno da Brisel neće sarađivati sa vladom koju bude formirala parlamentarna većina koju čine stranke pobednice avgustovskih izbora 2020. godine.

BONUS VIDEO: Rafalnom paljbom po srpskoj barikadi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)