PLJUŠTE OPTUŽNICE PROTIV ŠAVNIČANA: Sudski postupci zbog neuspelih izbora

M. D.

19. 12. 2022. u 14:56

OSNOVNO državno tužilaštvo u Pljevljima u ponedeljak je podnelo Osnovnom sudu na Žabljaku još tri optužna predloga protiv četiri lica zbog dešavanja oko lokalnih izbora u Šavniku.

ПЉУШТЕ ОПТУЖНИЦЕ ПРОТИВ ШАВНИЧАНА: Судски поступци због неуспелих избора

V. K.

Protiv dva lica (M. V. i M. L.) zbog krivičnih dela - povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenata o glasanju, protiv jednog lica (M. A.) zbog krivičnog dela -  povreda prava glasanja i sprečavanje održavanja glasanja i protiv jednog lica (B. N.) zbog krivičnog dela - povreda prava glasanja.

- Optuženima M. V. i M. L. se stavlja na teret da su 30. 10. 2022. godine na biračkom mestu br. 1 "Sala SO Šavnik" u Šavniku, kao članovi biračkog odbora, na protivpravan način glasača koji je upisan u birački spisak sprečili da glasa, a potom uništili neiskorišćene glasačke listiće i time sprečili održavanje glasanja na tom biračkom mestu. Optuženom M. A. se stavlja na teret da je 30. 10. 2022. godine na biračkom mestu br. 13 "Škola u Donjoj Bijeloj" u Šavniku na protivpravan način sprečio glasača koji je upisan u birački spisak da glasa i time na protivoravan način sprečio održavanje glasanja na tom biračkom mestu; Optuženom B. N. stavlja se na teret da je 23. 10. 2022. godine na biračkom mestu br. 13 "Škola u Donjoj Bijeloj" u Šavniku na protivpravan način sprečio glasača upisanog u birački spisak da glasa, saopštili su iz Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevlja.

Podsećanja radi, 30. novembra ODT Pljevlja je Osnovnom sudu u Žabljaku podneo optužni predlog protiv jednog lica (Đ. A.) zbog krivičnog dela – povreda prava glasanja. Isto Tužilaštvo je 9. decembra žabljačkom sudu podnelo optužni predlog protiv dva lica iz Šavnika (M. Č. i S. L.) zbog istog krivičnog dela. Zatim je 12. decembra, zbog dešavanja oko izbora u Šavniku ODT Pljevlja Osnovnom sudu u Žabljaku podneo optužne predloge protiv šest lica.

Dana 17. decembra ODT Pljevlja je žabljačkom sudu podneo četiri optužna predloga protiv sedam lica, zbog krivičnog dela povreda prava glasanja (protiv 5 lica) i protiv dva lica zbog krivičnog dela uništavanje dokumenata o glasanju i krivičnog dela sprečavanje održavanja glasanja.

Lokalni izbori u Šavniku koji su počeli 23. oktobra nastavljaju se 25. decembra u jubilarnom desetom krugu na biračkom mestu broj 1 u zgradi Opštine Šavnik, gde pravo glasa imaju 483 birača, i u selu Kruševice 58.

Do sada je devet puta glasanje, na ovim biračkim mestima, prekidano, zbog brojnih incidenata, a nakon što pojedini članovi biračkih odbora nisu omogućili pojedinim glasačima da ostvare svoje biračko pravo za koje tvrde da nisu iz Šavnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)