"HAPŠENJE ČAĐENOVIĆA JE OSVETA RUSKO-SRPSKE DRŽAVE": Urnebesno objašnjenje Katnića zašto je njegov blizak saradnik iza rešetaka

Novosti online

09. 12. 2022. u 13:35

"SAŠA Čađenović bio je moj saradnik u Specijalnom državnom tužilaštvu, u kojeg imam bezrezervno poverenje", kazao je za Gradsku RTV bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, komentarišući jutrošnje hapšenje Čađenovića.

ХАПШЕЊЕ ЧАЂЕНОВИЋА ЈЕ ОСВЕТА РУСКО-СРПСКЕ ДРЖАВЕ: Урнебесно објашњење Катнића зашто је његов близак сарадник иза решетака

Printscreen/Vijesti

- Specijalizovan je za borbu protiv organizovanog kriminala i bezrezervno verujem u njegovu čast i poštenje. Verujem da nije postao član nikakve kriminalne grupe, niti je svesno zloupotrebljavao službeni položaj. Kao i kod svakog smrtnika, postoji mogućnost da je napravio neki propust u radu, pre svega jer je preopterećen, i ako to bude slučaj, on će to i dokazati, rekao je on.

Druga pretpostavka je da je reč, dodaje, o nečijoj ujdurmi kako bi se isključio iz predmeta za pokušaj terorizma i drugih predmeta organizovanog kriminala, te je Čađenović kolateralna šteta, a cilj im je bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

- U ovom slučaju to predstavlja osvetu rusko-srpske države i 73 kriminalne organizacije protiv kojih smo podneli optužnicu. Ponavljam, ovo je pretpostavka koju će vreme potvrditi ili demantovati, zaključuje Katnić.

Podsetimo, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odeljenje je jutros lišilo slobode specijalnog tužioca Crne Gore Sašu Čađenovića, zbog osnova sumnje da je, obavljajući funkciju specijalnog tužioca, u periodu od sredine 2020. do 2022. godine, učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)