U POMOĆ ZOVU NEMAČKU AMBASADU: Radnici "Crnogorskog telekoma" traže da se zaštite zaposleni

I. D. S.

24. 11. 2022. u 08:33

ZAPOSLENI u "Crnogorskom telekomu" već nedelju dana su u štrajku, menadžment je odbio zahtev da im se plate povećaju 30 odsto, a kako tvrde radnici, planiraju i da ponište kolektivni ugovor.

У ПОМОЋ ЗОВУ НЕМАЧКУ АМБАСАДУ: Радници Црногорског телекома траже да се заштите запослени

Radnici Telekoma juče pred ambasadom, Foto I.D.S.

Zbog toga, juče su u pomoć pozvali ambasadu Nemačke, da interveniše kod uprave "Dojče telekoma", koji je najveći pojedinačni vlasnik preduzeća, da zaštiti prava zaposlenih.

Radnici "Telekoma" štrajk su pokrenuli prošle sedmice sa zahtevom da im se zarade povećaju za 30 odsto, a kako bi se, objašnjavaju, nadomestila vrednost izgubljena usled inflacije.

- Cena rada u "Crnogorskom telekomu" nije povećana od 2008. godine. Kada bi tražili da nam se nadomesti izgubljena vrednost za poslednjih 14 godina, to bi značilo povećanje zarada za preko 40 odsto. Iznos od 30 odsto za povećanje zarada apsolutno je realan zahtev u kompaniji koja je profitabilna i koja godišnje ostvari preko 30 miliona operativne dobiti - smatra Željko Burić, predsednik sindikalnog odbora.

Iz menadžmenta pak tvrde da zahtevi nisu realni ni održivi i da bi toliko povećanje za "Crnogorski telekom" značilo "ključ u bravu". Radnicima je ponuđeno povećanje od 105 evra bruto, kao i povećanje bonusa. Kako nisu zadovoljni ponudom, obratili su se ambasadoru Nemačke da, kako su naveli, interveniše u borbi za prava radnika.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)