OPREMLJENI KAVČANI I ŠKALJARCI U SPUŽU: U zatvoru zaplenjeni telefoni sa kripto zaštitom i bodeži

Novosti Onlajn

16. 11. 2022. u 17:35

U SPUŠKOM zatvoru gde su mahom pritvorenici "kavačkog" i "škaljarskog" klana zaplenjeno je sedam telefona, dva rutera za internet, alkohol, suplementi i improvizovani bodeži.

ОПРЕМЉЕНИ КАВЧАНИ И ШКАЉАРЦИ У СПУЖУ: У затвору заплењени телефони са крипто заштитом и бодежи

Foto N. Fifić

Tokom pretresa čuvari su u Istražnom delu, ali i u zatvoru za duge kazne u Spužu našli nedozvoljene predmete.

- U okviru planiranih aktivnosti, službenici obezbeđenja su dana 16.11.2022. godine, izvršili pregled i pretres dve prostorije u kojima borave pritvorena lica, i tom prilikom je pronađeno i oduzeto četiri mobilna telefona, koja su bila sakrivena na poseban način, kao i dva rutera za internet konekciju. Protiv pritvorenika kod kojih su pronađene oduzete nedozvoljene stvari i predmeti utvrdiće se eventualna disciplinska odgovornosti preduzeti mere u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima - stoji u saopštenju UIKS.

- Takođe, prethodnog dana (14.11.2022. godine) je otkriven i presečen poseban način pokušaja unosa nedozvoljenih stvari i predmeta zatvorenicima u Zatvoru za duge kazne, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto određena količina alkoholnog pića, suplemenati, bodeži, kao i dva mobilna telefona - saopšteno je.

Foto: arhiv VN/V. N.

Inače, da podsetimo, u septembru su zatvorski čuvari u ćeliji u kojoj su boravili pripadnici "kavačkog" klana zajedno sa turskim državljaninom Binalom Camgozom, čija se grupa sumnjiči da je kavčanima pomogla da 8. septembra likvidiraju šefa "škaljaraca" Jovana Vukotića u Istanbulu, tokom redovne kontrole pronašli bodež i mobilni telefon.

Tada su čuvari u ćeliji u kojoj je bio "kavčanin" Vidoje Stanišić pronašli improvizovani bodež i telefon, pa je on nakon toga premešten u samnicu.

- Službenici obezbeđenja spuškog zatvora u grupnoj sobi, u kojoj je bio, pronašli su i oduzeli improvizovani bodež i dva mobilna telefona, od kojih je jedan imao kripto zaštitu - kaže izvor i dodaje:

- Njihova ćelija pretresena je nekoliko dana nakon što je policija Turske utvrdila da su članovi kriminalnog klana Camgoza, učestvovali u ubistvu vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića.

(Dan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

TRAŽITE IDEALAN VRTIĆ ZA DETE? Imamo rešenje za Vas!