MILO DOLAZI NA SASTANAK? Danijela Đurović pozvala predsednike parlamentarnih partija na sastanak

V.K.

15. 11. 2022. u 21:26

PREDSEDNICA Skupštine Crne Gore, Danijela Đurović, pozvala je predsednike parlamentarnih partija na sastanak, koji će se održati u petak, 18. novembra. Neizvesno da li će se pozivu odazvati Milo Đukanović

МИЛО ДОЛАЗИ НА САСТАНАК? Данијела Ђуровић позвала председнике парламентарних партија на састанак

Milo Đukanović, Foto predsjednik.me

- Trajuća politička kriza u Crnoj Gori, koja opterećuje naše građane, ali i blokira  evropski integracioni put države, iziskuje potrebu ponovnog organizovanja sastanka na najvišem nivou, odnosno u kapacitetu predsjednika partija koje participiraju u Skupštini Crne Gore - poručila je Đurović u saopštenju, dodajući, da imajući u vidu prethodni sastanak, prema pojedinim mišljenjima, zbog nedolaska određenog broja lidera partija, nije dao očekivane rezultate, ovog puta očekuje da će se pozivu odazvati predsednici svih političkih subjekata.

Međutim, neizvestan je dolazak lidera DPS-a Mila Đukanovića koji se nije pojavio zbog čega su lideri Demokratskog fronta napustili sastanak.

Đurovićeva navodi da prioritetne teme o kojima će razgovarati biće iste kao i na prošlom sastanku. To su, kako je kazala, neregulisana situacija u pravosudnom sistemu, odnosno neophodnost što hitnijeg izbora sudija Ustavnog suda, završetak procesa imenovanja članova Sudskog saveta, izbor vrhovnog državnog tužioca, kao i pitanje reforme izbornog zakonodavstva.

- Jasno je da su nefunkcionalan Ustavni sud, status Vlade Crne Gore kojoj je 19. avgusta ove godine izglasano nepoverenje u parlamentu, te otvorena debata oko ustavnosti pojedinih zakonskih rešenja i postupaka, pitanja koja se moraju što pre rešavati kako bi država nastavila dalji napredak i na unutrašnjem i na međunarodnom planu. Situacija koja se desila na poslednjem sastanku dodatno nam je stavila do znanja koliko je važno da se okupimo na najvišem nivou i da pokušamo da nađemo izlaz iz trenutne zabrinjavajuće društveno-političke situacije, odnosno da postignemo kompromis oko pitanja od kojih zavisi stabilnost i budućnost države, kao i nastavak našeg puta ka Evropskoj uniji - istakla je Đurović, naglašavajući da su u obavezi kao ozbiljni političari i najviši državni funkcioneri da poslu pristupe sa maksimalnom odgovornošću i da se potrude da doprinesu normalizaciji i stabilizaciji sveukupnih prilika u zemlji.

- U tom smislu, Skupština Crne Gore, kao forum u kome se odvijaju najvažniji politički pregovori i postižu ključni dogovori od kojih zavisi život građana, treba i dalje da bude institucija u kojoj ćemo tražiti način da izađemo iz ozbiljne situacije u kojoj se kao društvo nalazimo - tvrdi Đurović, poručujući da će ona nastaviti na daje maksimalan doprinos u pravcu postizanja dogovora oko pitanja koja Crnu Goru već dugo vremena blokiraju na evropskom putu i usložnjavaju kvalitet života građanki i građana.

- U tom cilju, predlažem novi sastanak predsednika partija koje participiraju u Skupštini Crne Gore za petak, 18. novembar 2022. godine, u 8 časova, u Bijelom salonu Skupštine Crne Gore - zaključuje Đurović u saopštenju.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju