IZ arhive publiciste i novinara, nekadašnjeg dopisnika "Novosti" iz Crne Gore Donka Rakočevića, ovih dana "iskočila" je potamnela i neobična knjižica - crkveni kalendar iz 1945.godine bez krsta ali sa petokrakom, čije prve dve stranice su pod pečatom komunističkih "svetitelja" Staljina i Broza! Kalendar broji 77 leta i danas je dragoceni dokument koji pokazuje kroz koje trnje je u vreme bivšeg sistema prolazila Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori.

Komentari (3)

SRĐAN

23.10.2022. 15:12

Jeste da prezirete Staljina i Tita, jer su pobedili Hitlera i nacizam.... Ali, šta ćemo sa vašim najnovijim ,,svecima" Popom Macolom-Macom i popom Šiljkom ? Komunisti nisu ni jednog koljača srpskog naroda, ,,ugradili"ni u Ikonstas, niti u Crkveni kalendar, za razliku od vas ,,demokratizovanih" (u vremenu DOS-manlija) !!!

BEOGRAĐANIN

23.10.2022. 15:20

Koji ste vi teški prevaranti ! Ajd što mrzite Tita i Staljina, ali zašto podvaljujete Kalendar, KOJI NIJE CRKVENI, nego obični - GRAĐANSKI ! Na kalendaru od SPC, lepo piše - CRKVENI KALEDNDAR i takav KALENDAR ja imam u kući, još od pokojnog dede. Usput, on je mnogo precizniji i veće, nego ovi sadašnji,koji su svake godine - ,,minorniji". Ali,kome ja to pišem i govorim ?!