ANB ZA SAJBER NAPAD ODMAH OPTUŽILA RUSE: Preko 30 godina ne zna ko ubija građane po Crnoj Gori, a ovaj slučaj rešili ekspresno

novosti online

29. 08. 2022. u 10:27

NEREFORMISANA Agencija za nacionalnu bezbednost, koja je decenijama služila kao posluga jednoj od najorganizovanijih kriminalnih grupa u Evropi, a čiji su kriminalni tragovi na svim stranama sveta, oglasila se odmah povodom „sajber napada“, da je reč o vrhu hibridnog rata.

АНБ ЗА САЈБЕР НАПАД ОДМАХ ОПТУЖИЛА РУСЕ: Преко 30 година не зна ко убија грађане по Црној Гори, а овај случај решили експресно

Foto Vikipedija

 -Nekoliko ruskih službi stoji iza poslednjeg sajber napada na crnogorske institucije - potvrđeno je iz Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB).

Kako su kazali, reč je o napadu „kakav nije izveden nigde drugo”, te objašnjeno da je metodologija napada karakteristična za ruske službe. Iz ANB-a su naveli da postoji bojazan da vrhunac napada još nije dostignut i da bi na meti mogla da bude sva „kritična infrastruktura”- elektroprenosni sistem, vodovodi.

Iz Agencije tvrde da se radi o napadu koji je pripreman duži vremenski period, te da je takav napad dosad nezabeležen.

Iz svega navedenog, ali i do sada poznatog kada je u pitanju rad ANB-a, nameću se brojna pitanja: kako je to ova služba pomno reagovala i istražila tzv. sajber napade i napadače, a preko 30 godina ne zna ko ubija građane po Crnoj Gori, ko su naručioci i ubice, ko su pripadnici organizovanih kriminalnih grupa, kako je to mala Crna Gora izvoznik opasnih kriminalnih klanova po celom svetu, kako se od 2004. godine ne može istražiti do kraja ko je ubio Duška Jovanovića na 500 metara vazdušne linije od zgrade ANB-a ili istražiti slučaj ubistva visokog policijskog službenika Slavoljuba Šćekića iz 2005. godine?

Za sve navedeno, građani Crne Gore i demokratska javnost čekaju godinama odgovore, ali nereformisana, partijska ANB sad zna da „Rusi stoje iza sajber napada“.

Od političkih promena 2020. godine mnogi reformski zahvati su na čekanju, a jedan od najkrupnijih i najvažnijih je konačno demontiranje ANB-a kao tajne partijske policije, kao najodgovornije za utemeljivanje jedne od najopasnijih kriminalnih grupa na evropskom tlu.

Ponašanje vrha ANB-a poslednjih dana je samo potvrda i još jedan dokaz da od reformi nije bilo ništa, a da su strukture palog, kriminalnog režima i dalje duboko involvirane u njen rad.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)